понеделник, 25 май 2020 г.

ШОКОЛАДОВА ПАНАКОТА С БИСКВИТИ ОРЕО

Бърз и изключително добър, балансиран десерт за всяка трапеза.



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
  • сладкарска сметана 200 мл
  • прясно мляко 200 мл
  • захар 2 с.л.
  • черен шоколад 90 г
  • желатин 10 г
  • бисквитки орео 1 пак.
  • бял шоколад за настъргване 20 г
  • вода 3 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Желатинът се накисва в 3 с.л. вода до набъбване.
Сметаната се затопля на бавен огън, заедно с прясното мляко и захарта. 
Добавя се набъбналия желатин и се бърка до разтварянето му.
Прибавя се начупен, черен шоколад и се бърка до разтопяването му.
Сместа се оставя малко да се охлади и се прецежда.
На дъното на купичките се натрошават бисквитки орео, сипва се крем.
Бисквитките изплуват на повърхността. 
Панакотата се оставя се в хладилник, да се стегне.
Поднася се с настърган бял шоколад и биквитка орео.
Горещо препоръчвам за опитате шоколадовата панакота.

ДА ВИ Е СЛАДКО! 




Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"



Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар