Бърз и изключително добър, балансиран десерт за всяка трапеза.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- сладкарска сметана 200 мл
- прясно мляко 200 мл
- захар 2 с.л.
- черен шоколад 90 г
- желатин 10 г
- бисквитки орео 1 пак.
- бял шоколад за настъргване 20 г
- вода 3 с.л.
Желатинът се накисва в 3 с.л. вода до набъбване.
Сметаната се затопля на бавен огън, заедно с прясното мляко и захарта.
Добавя се набъбналия желатин и се бърка до разтварянето му.
Прибавя се начупен, черен шоколад и се бърка до разтопяването му.
Сместа се оставя малко да се охлади и се прецежда.
На дъното на купичките се натрошават бисквитки орео, сипва се крем.
Бисквитките изплуват на повърхността.
Панакотата се оставя се в хладилник, да се стегне.
Поднася се с настърган бял шоколад и биквитка орео.
Горещо препоръчвам за опитате шоколадовата панакота.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар