Пълна с витамини и изключително полезна! Лесна за приготвяне !
ПРОДУКТИ:
# коприва 300 г
# 3-4 стръка зелен лук
# доматен сок 1 ч.ч.
# начупено фиде 1 каф. ч.
# джоджен 1/2 връзка
# натрошено сирене 100 г
# сол
# червен пипер
# черен пипер
# растителна мазнина 3 с. л.
# жълтък 1 бр.
# кисело мляко 200 г
ПРИГОТВЯНЕ:
Копривата и лукът се почистват, измиват се и се нарязват на ситно.
Слагат се в дълбока тенджера на котлона, заедно с олиото, сол и 1 ч. ч.вода.
Задушават се на умерен огън, докато омекнат.
Добавя се доматен сок, червен и черен пипер и 3 ч. ч. вода.
Щом супата заври се прибавя фиде и джоджен.
Вари се до омекване на фидето.
Супата се сваля се от огъня и се застройва с жълтък и мляко.
Поднася се топла с натрошено сирене.
ВКУСНО !
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар