неделя, 24 май 2020 г.

ПИЛЕШКИ ПУКАНКИ

Идеално хапване за вашата трапеза са тези златисти, хрупкави пилешки пуканки.
Наричат ги пуканки, заради приликата им с тях.


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
  • пилешко филе 300 г
  • брашно 80 г
  • яйце 1 бр.
  • вода 60-70 мл
  • лют пипер люспи 1/2 ч.л.
  • сух див чесън 1 ч.л.
  • риган 1/2 ч.л.
  • сух кашкавал 20 г
  • овесени ядки за овалване  1 ч.ч.
  • растителна мазнина за пържене
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Пилешкото месо се нарязва на малки късчета.
Всички подправки се смесват в купа / лют пипер, див чесън, риган, сол и черен пипер/.
Кашкавалът се настъргва на ситно ренде. Оставен е  няколко дни в хладилника да изсъхне, за да може да се ползва в рецептата.
Кашкавалът се смесва с подправките.
Пилешкото месо се овкусява с подправките.
Брашното се смесва с яйце и вода, разбърква се с телена бъркалка, до гъста, течна панировка.
Късчетата пилешко месо се овалват в в приготвената панировка, след това се овалват в овесени ядки  и едно по едно се пускат във врящата мазнина.
Пържат се до златисто, на средна степен на котлона.
Изваждат се върху хартия зе печене.
За тези апетитни, пилешки пуканки може да си приготвите млечен сос.

ДОБЪР АПЕТИТ!
















Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"



Снимките от този блог са обект на авторско право.










Няма коментари:

Публикуване на коментар