Много вкусна и лесна за приготвяне супа. Само за ценители!
ПРОДУКТИ:
миди 500 г
лук 1 глава
ориз 3 с.л.
морков 1 бр.
кервиз 1 китка
домат 1 бр.
дафинов лист 1 бр.
сол
черен пипер
магданоз
суха люта чушка
смес пипер и чесън турска подправка
застройка:
жълтък 1 бр.
кисело мляко 200 г
брашно 1 с.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Мидите се почистват добре и сваряват в 1 ч.ч. с вода,
за няколко минути, докато се отворят.
Бульонът се прецежда и отделя за супата.
Ядките от мидите се изваждат от черупките и почистват старателно.
Лукът, доматът /предварително обелен/ и кервизът се нарязват на ситно,
морковът се настъргва. В мазнината се задушава лука и моркова до омекване,
прибавя се доматът и заедно врат десетина минути.
След това се добавя ориз, дафинов лист,
прецедения бульон и 1 л топла вода.
Овкусява се със сол и черен пипер.
Когато оризът омекне, се сипват мидите и супата се
готви още 5 минути, след което се застройва.
Поднася се топла, със суха люта чушка и магданоз.
Поръсва се с микс пипер и чесън /специална подправка/ ,
която открих при една екскурзия в Турция.
ВКУСНО!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар