сряда, 29 април 2020 г.

ОГРЕТЕН С ПУШЕНО ПИЛЕ

Обикновено огретенът се приготвя със сварени картофи и сирене, 
но в последствие рецептата се изменя и в него 
присъстват както различни зеленчуци, 
така и месо и месни продукти.
Приготвен по тази рецепта огретенът има 
хрупкава коричка, със златист цвят и е божествено вкусен.






ПРОДУКТИ:
  • картофи 1 кг
  • пушено пиле 200 г
  • извара /качествена/ 1 ч.ч.
  • краве сирене 100 г
  • кашкавал 150 г
  • прясно мляко 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца 4 бр.
  • брашно 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • растителна мазнина 3 с.л.
за декорация:
  • копър
  • домат
  • краставица
  • перца от зелен лук
ПРИГОТВЯНЕ:

Картофите се сваряват и обелват. 
Намачкват се, докато са топли с преса. 
Щом се охладят се прехвърлят в тава, в която се добавят 
пушено пиле, извара, сирене, сол , черен пипер. 
Обърква се добре. 
Прибавят се  разбитите яйца, прясно мляко, растителната мазнина. 
Отгоре се настъргва кашкавал. 
Пече се на 200 градуса, за 40 минути, на фурна, с вентилатор. 
Така приготвен огретенът има хрупкава коричка,
със златист цвят и е божествено вкусен.
Поднася се със салата по избор.
ВКУСНО!












Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.










Няма коментари:

Публикуване на коментар