Обикновено огретенът се приготвя със сварени картофи и сирене,
но в последствие рецептата се изменя и в него
присъстват както различни зеленчуци,
така и месо и месни продукти.
Приготвен по тази рецепта огретенът има
хрупкава коричка, със златист цвят и е божествено вкусен.
ПРОДУКТИ:
- картофи 1 кг
- пушено пиле 200 г
- извара /качествена/ 1 ч.ч.
- краве сирене 100 г
- кашкавал 150 г
- прясно мляко 1 и 1/2 ч.ч.
- яйца 4 бр.
- брашно 1 с.л.
- сол
- черен пипер
- растителна мазнина 3 с.л.
- копър
- домат
- краставица
- перца от зелен лук
Картофите се сваряват и обелват.
Намачкват се, докато са топли с преса.
Щом се охладят се прехвърлят в тава, в която се добавят
пушено пиле, извара, сирене, сол , черен пипер.
Обърква се добре.
Прибавят се разбитите яйца, прясно мляко, растителната мазнина.
Отгоре се настъргва кашкавал.
Пече се на 200 градуса, за 40 минути, на фурна, с вентилатор.
Така приготвен огретенът има хрупкава коричка,
със златист цвят и е божествено вкусен.
Поднася се със салата по избор.
ВКУСНО!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар