Бързо хапване за всеки джоб! Нарязваш, задушаваш, запичаш и имате страшна вкусотия с останали продукти от фризера и от дома.
ПРОДУКТИ:
- картофи едри 2 бр.
- червени чушки 2 бр.
- зелени чушки 2 бр.
- пресен лук 3 стръка
- яйца 4 бр.
- сирене 150 г
- кашкавал за настъргване 80-100 г
- прясно мляко 1 и 1/2 ч.ч.
- брашно 2 ч.ч.
- пресен белен домат, нарязан
- бакпулвер 1 бр.
- растителна мазнина 1/2 ч.ч.
- сол 1 к.л.
- черен пипер 1 к.л.
- магданоз/не е задължителен/
- масло за намазване на тавата
Забележка:
Растителната мазнина в пая, може да се замени с масло, чушките може да са от фризера /като моите/, доматът от консерва. Брашното да се замени с царевично.ПРИГОТВЯНЕ:
Зеленчуците се измиват и почистват добре, нарязват се, както е показано на снимката. Слага се мазнина в голям тиган и щом загрее се сипват последователно пресен лук, чушки, картофи. Задушават се за 5 минути. Тиганът се изважда от котлона и се прибавя натрошено сирене, настърган домат. Овкусява се със сол, черен пипер, може да се сложи магданоз. В купа се разбиват яйцата, прибавя се прясно мляко, растителна мазнина, брашно, примесено с бакпулвер. Разбърква се и се смесва със задушените зеленчуци. Тавата в която ще се пече паят се намазва с масло и сместта се сипва в нея. Отгоре се настъргва кашкавал.
Зеленчуковият пай се пече за 30 минути, на 200 градуса.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар