събота, 4 април 2020 г.

ЗЕЛЕНЧУКОВ КЕКС

Бързо хапване за всеки джоб! Нарязваш, задушаваш, запичаш и имате страшна вкусотия с останали продукти от фризера и от дома.




ПРОДУКТИ:
  • картофи едри 2 бр.
  • червени чушки 2 бр.
  • зелени чушки 2 бр.
  • пресен лук 3 стръка
  • яйца 4 бр.
  • сирене 150 г
  • кашкавал за настъргване 80-100 г
  • прясно мляко 1 и 1/2 ч.ч.
  • брашно 2 ч.ч.
  • пресен белен домат, нарязан
  • бакпулвер 1 бр.
  • растителна мазнина 1/2 ч.ч.
  • сол 1 к.л.
  • черен пипер 1 к.л.
  • магданоз/не е задължителен/
  • масло за намазване на тавата
Забележка:
Растителната мазнина в пая, може да се замени с масло, чушките може да са от фризера /като моите/, доматът от консерва. Брашното да се замени с царевично.

ПРИГОТВЯНЕ:

Зеленчуците се измиват и почистват добре, нарязват се, както е показано на снимката. Слага се мазнина в голям тиган и щом загрее се сипват последователно пресен лук, чушки, картофи. Задушават се за 5 минути. Тиганът се изважда от котлона и се прибавя натрошено сирене, настърган домат. Овкусява се със сол, черен пипер, може да се сложи магданоз. В купа се разбиват яйцата, прибавя се прясно мляко, растителна мазнина, брашно, примесено с бакпулвер. Разбърква се  и се смесва със задушените зеленчуци. Тавата в която ще се пече паят се намазва с масло и сместта се сипва в нея. Отгоре се настъргва кашкавал.
Зеленчуковият пай се пече за 30 минути, на 200 градуса.

ДОБЪР АПЕТИТ!












Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.



Няма коментари:

Публикуване на коментар