Как да си изпукаме пуканки в тенджера, така както баба ни ги правеше? Само за няколко минути! Най-вкусните! Любими от нашето детство!
Необходими :
- дълбока тенджера с капак
- растителна мазнина 50 мл
- пуклива царевица
- сол
Котлонът се включва на силна степен. Слага се тенджерата. Прибавя се растителната мазнина да се загрее. Изсипете царевицата /1/3 ч.ч/ и бързо сложете капака. Царевицата трябва да е разпределена по дъното на тенджерата. След секунди царевицата започва да пука и тенджерата се напълва с големи пуканки. След като разпукването се разреди махнете тенджерата от котлона. Изсипете пуканките в суха купа и посолете.
ДОБЪР АПЕТИТ !
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар