събота, 4 април 2020 г.

"ПРАВЕНЕ" НА ПУКАНКИ В ТЕНДЖЕРА

Как да си изпукаме пуканки в тенджера, така както баба ни ги  правеше? Само за няколко минути! Най-вкусните! Любими от нашето детство!



Необходими :
  • дълбока тенджера с капак
  • растителна мазнина 50 мл
  • пуклива царевица
  • сол
Приготвяне:

Котлонът се включва на силна степен. Слага се тенджерата. Прибавя се растителната мазнина да се загрее. Изсипете царевицата /1/3 ч.ч/ и бързо сложете капака. Царевицата трябва да е разпределена по дъното на тенджерата. След секунди царевицата започва да пука и тенджерата се напълва с големи пуканки. След като разпукването се разреди махнете тенджерата от котлона. Изсипете пуканките в суха купа и посолете.

ДОБЪР АПЕТИТ !








Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар