петък, 3 април 2020 г.

ПЪРЖЕНИ ТРИЪГЪЛНИЦИ

Топла, бърза закуска за семейството ! С малко продукти, икономична рецепта ! Вкусно!


ПРОДУКТИ:
  • брашно 2 ч.ч.
  • хлебна сода 1 каф.л.
  • сол 1 ч.л.
  • яйце 1 + останал белтък
  • кисело мляко 1/2 ч.ч.
  • сирене 150 г
ПРИГОТВЯНЕ:

Киселото мляко се слага в чашка и към него се добавя сода, като се оставя да шупне. Яйцето се разбива с вилица, в голяма купа, смесва се с киселото мляко, добавя се сол и се разбърква с телена бъркалка. Сиренето се натрошава с вилица, прибавя се към сместа. Добавя се брашното и се разбърква с шпатула, докато тестото се събере на топка в купата. Тестото не се меси. Кухненският плот се посипва с брашно и се поставя тестото. То се  поръсва с брашно и с пръсти се разстила  и оформя на кръг, с дебелина 7,8 мм. Тестото се разделя се на 8 големи триъгълника, които могат да се оставят така или пък да се нарежат на по малки. Мазнината се загрява и се пускат триъгълниците. Щом придобият златист загар, се обръщат от другата страна. Триъгълниците се изваждат върху домакинска хартия. Хапват се докато са топли.

ДОБЪР АПЕТИТ!


















Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар