Невероятно вкусен сладкиш с пълнеж от крем!
Без съмнение този лесен сладкиш ще влезе в графа любими сладкиши !
Рецептата е италианска, от руски сайт.
ПРОДУКТИ:
- яйца 6 бр.
- захар 180 г
- брашно 450 г
- прясно мляко 175 мл
- растително масло 150 мл
- бакпулвер 1 пак.
- настъргана кора от лимон
за крема:
- захар 120 г
- царевично нишесте 70 г
- яйце 1 бр.
- прясно мляко 600 мл
- ванилия
- пудра захар за поръсване
В купа се разбиват яйцата със захарта. Брашното се пресява, заедно с бакпулвера и се добавя лъжица по лъжица, заедно с прясно мляко и растителна мазнина. Ползва се миксер. Прибавя се настъргана кора от лимон. Кремът се приготвя, като в касерола се сипват захар, нишесте, яйце, прясно мляко, ванилия, разбърват се добре, и се сгъстява на средна степен, на котлона. Кремът се оставя да се охлади, след което се сипва в пош. Ако не разполагате с такъв, като мен, го сипвате в чист найлонов плик, като отрязвате леко края. Кексовата смес се изсипва върху хартия за печене, в тава и се заглажда, да се изравни. С помощта на поша се очертават правоъгълници с крема върху суровото кексово тесто, по които после ще се среже сладкиша. Сладкишът се пече в загрята фурна с вентилатор, на 180 градуса, за 20 минути, след което се намаля на 160 градуса и се пече още за 10-15 минути. След като се изпече, сладкишът се изважда от фурната, оставя се да почине и след 5-10 минути се поръсва с пудра захар.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Чуден сладкиш. Танче!
ОтговорИзтриване