неделя, 12 април 2020 г.

ВЪЛШЕБЕН СЛАДКИШ С КРЕМ

Невероятно вкусен сладкиш с пълнеж от крем! 
Без съмнение този лесен сладкиш ще влезе в графа любими сладкиши !
Рецептата е италианска, от руски сайт.






ПРОДУКТИ:
  • яйца 6 бр.
  • захар 180 г
  • брашно 450 г
  • прясно мляко 175 мл
  • растително масло 150 мл
  • бакпулвер 1 пак.
  • настъргана кора от лимон
и още:
за крема:
  • захар 120 г
  • царевично нишесте 70 г
  • яйце 1 бр.
  • прясно мляко 600 мл
  • ванилия
и
  • пудра захар за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:

В купа се разбиват яйцата със захарта. Брашното се пресява, заедно с бакпулвера  и се добавя лъжица по лъжица, заедно с прясно мляко и растителна мазнина. Ползва се миксер. Прибавя се настъргана кора от лимон. Кремът се приготвя, като в касерола се сипват захар, нишесте, яйце, прясно мляко, ванилия, разбърват се добре, и се  сгъстява на средна степен, на котлона. Кремът се оставя да се охлади, след което се сипва в пош. Ако не разполагате с такъв, като мен, го сипвате в чист найлонов плик, като отрязвате леко края. Кексовата смес се изсипва върху хартия за печене, в тава и се заглажда, да се изравни. С помощта на поша се очертават правоъгълници с крема върху суровото кексово тесто, по които после ще се среже сладкиша. Сладкишът се пече в загрята фурна с вентилатор, на 180 градуса, за 20 минути, след което се намаля на 160 градуса и се пече още за 10-15 минути. След като се изпече, сладкишът се изважда от фурната, оставя се да почине и след 5-10 минути се поръсва с пудра захар.

ДА ВИ Е СЛАДКО!





















Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

1 коментар: