четвъртък, 2 април 2020 г.

ГОФРЕТИ



ПРОДУКТИ:
  • яйца 2 бр.
  • брашно 2 ч.ч.
  • прясно мляко 1 и 1/3 ч.ч.
  • олио 1/2 ч.ч.
  • захар 1 с.л.
  • бакпулвер 10 г
  • сол 1/2 ч.л.
  • ванилия
ПРИГОТВЯНЕ:

Яйцата се чукват в купа и се разбиват с миксер. Прибавя се една супена лъжица захар и отново се разбива. Добавя се прясното мляко. Следва олио и сол, ванилия. Брашното се пресява и смесва с бакпулвера. Прибавя се към сместа. Разбива се до хомогенна смес, до гъстота, като на снимката. Гофретникът предварително се загрява и с черпак се сипва от сместа върху нагорещените плочи. Гофретите се изпичат  за няколко минути, след което се обръщат от другата страна. По същият начин останалото количество от сместа.
Поднесете гофретите топли, с домашно сладко, на вашето семейство. Бъдете сигурни, че ще ги харесат и ще ви бъдат благодарни за вкусната, топла закуска !

ДОБЪР АПЕТИТ!










Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар