Разкошни на вкус!
Подходящи, както за обяд, така и за вечеря.
За 3 броя:
ПРОДУКТИ:
ü Лапад
2 връзки
ü Яйца
3 бр.
ü Пресен
домат 1 бр.
ü Зехтин
от чери доматките
ü Краве
сирене 200 г
ü Кашкавал
100 г
ü Пресен
лук 3 стръка
ü чери
доматчета в зехтин домашни 5,6 броя
ü Черен
пипер 1 каф.л.
ü Лют
пипер щипка
ü Сух
джоджен 1 ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Рецептата взех от интернет, в нея ястието се
приготвяше с пресен спанак, без лук,
направо в сурово състояние. Промених я, като използвах лапад, който бях съхранила
във фризера. Вмъкнах пресен лук, чери домати и подправки на мой вкус.
Пакетът се размразява и лападът се нарязва на ситно. Пресният
лук се нарязва и се запържва в мазнина. Доматът се нарязва и се добавя в тигана
с лука. Прибавя се и нарязаният лапад. Овкусява се с черен пипер, лют пипер,
сух джоджен,сол не се слага, предвид че има сирене. Разбърква се. Прибавя се
натрошеното сирене и отново се обърква. Гювечетата се намазняват със зехтина от
бурканчето с чери доматки, като се ползва четчица. Гювечетата се пълнят до половината
с приготвената смес. Слагат се чери домати и се допълва до ръба с остатъка от
сместа. Гювечетата се нареждат в тава ,след което се включва фурната на 200
градуса с вентилатор. Пекат се 15 минути, до добиване на златиста коричка, след което се изваждат и на всяко
гювече се чуква по едно разбито яйце. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал.
Гювечетата се допичат на силна фурна - 250 градуса, за 10 минути.
ДОБЪР
АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар