понеделник, 30 март 2020 г.

ГЮВЕЧЕТА С ЛАПАД И ЯЙЦА

Много вкусни вегетариански гювечета с налични продукти във всяка къща.
Разкошни на вкус!
Подходящи, както за обяд, така и за вечеря.

За 3 броя:
ПРОДУКТИ:

ü Лапад 2 връзки
ü Яйца 3 бр.
ü Пресен домат 1 бр.
ü Зехтин от чери доматките
ü Краве сирене 200 г
ü Кашкавал 100 г
ü Пресен лук 3 стръка
ü чери доматчета в зехтин домашни 5,6 броя
ü Черен пипер 1 каф.л.
ü Лют пипер щипка
ü Сух джоджен 1 ч.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

Рецептата взех от интернет, в нея ястието се приготвяше с  пресен спанак, без лук, направо в сурово състояние. Промених я, като използвах лапад, който бях съхранила във фризера. Вмъкнах пресен лук, чери домати и подправки на мой вкус.
Пакетът се размразява и лападът се нарязва на ситно. Пресният лук се нарязва и се запържва в мазнина. Доматът се нарязва и се добавя в тигана с лука. Прибавя се и нарязаният лапад. Овкусява се с черен пипер, лют пипер, сух джоджен,сол не се слага, предвид че има сирене. Разбърква се. Прибавя се натрошеното сирене и отново се обърква. Гювечетата се намазняват със зехтина от бурканчето с чери доматки, като се ползва четчица. Гювечетата се пълнят до половината с приготвената смес. Слагат се чери домати и се допълва до ръба с остатъка от сместа. Гювечетата се нареждат в тава ,след което се включва фурната на 200 градуса с вентилатор. Пекат се 15 минути, до добиване на златиста коричка, след което се изваждат и на всяко гювече се чуква по едно разбито яйце. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал. Гювечетата се допичат на силна фурна -  250 градуса, за 10 минути.

ДОБЪР АПЕТИТ!





























Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар