понеделник, 23 март 2020 г.

ПЪЛНЕНИ ГЪБИ

Гъбите са много полезни. Те са вкусни, засищащи и с тях може доста да се разнообразява менюто във всеки дом. Предлагам лесна рецепта за пълнени гъби, която се харесва у нас.


ПРОДУКТИ:
  • гъби печурки 500 г
  • яйца 3 бр.
  • краве сирене 150 г
  • кашкавал 100 г
  • масло 1/2 пак.
  • сол
  • бял пипер
  • червен пипер
  • мащерка
и още:
за украса:
  • магданоз 
  • пресен лук
ПРИГОТВЯНЕ:

Печурките се измиват, почистват се и им се махат пънчетата, като се внимава да не се натрошат.  Те се отделят за супа. Гъбите се подреждат се в намазнена тава, слага се по парченце масло в тях, поръсват със сол и бял пипер.  Яйцата се разбиват, сиренето се натрошава с вилица, а кашкавалът се настъргва. Слага се бял пипер и се пълнят гъбите. Отгоре се поръсват с червен пипер и мащерка, слага се по малко масло. Пълнените гъби се пекат на 200 градуса, за 30 минути. Накрая се пуска вентилатора на фурната, за да се запекат отгоре.
Поднасят се с магданоз, пресен луки препечен хляб.
Вкусни са както топли, така и студени.

ДОБЪР АПЕТИТ!






Може да посетите моите  фейсбук страници:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар