Гъбите са много полезни. Те са вкусни, засищащи и с тях може доста да се разнообразява менюто във всеки дом. Предлагам лесна рецепта за пълнени гъби, която се харесва у нас.
ПРОДУКТИ:
- гъби печурки 500 г
- яйца 3 бр.
- краве сирене 150 г
- кашкавал 100 г
- масло 1/2 пак.
- сол
- бял пипер
- червен пипер
- мащерка
за украса:
- магданоз
- пресен лук
Печурките се измиват, почистват се и им се махат пънчетата, като се внимава да не се натрошат. Те се отделят за супа. Гъбите се подреждат се в намазнена тава, слага се по парченце масло в тях, поръсват със сол и бял пипер. Яйцата се разбиват, сиренето се натрошава с вилица, а кашкавалът се настъргва. Слага се бял пипер и се пълнят гъбите. Отгоре се поръсват с червен пипер и мащерка, слага се по малко масло. Пълнените гъби се пекат на 200 градуса, за 30 минути. Накрая се пуска вентилатора на фурната, за да се запекат отгоре.
Поднасят се с магданоз, пресен луки препечен хляб.
Вкусни са както топли, така и студени.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар