Пърженият свински дроб е много крехък и вкусен. Чудесно топло, ароматно и ухаещо хапване!
ПРОДУКТИ:
- свински черен дроб 500 г
- прясно мляко 1/2 ч.ч.
- брашно за овалване
- сол
- бял пипер
- червен пипер 1 ч.л.
- лимон
- оцет 1/2 ч.ч.
Дробът измива, почиства се от ципи и се нарязва на тънки парчета. Изкисва се във вода и оцет, за час. Така се премахва кръвта в него. След това се измива и се прехвърля в купа, в която е добавено прясно мляко. Там престоява около два часа. Подсушава се с домакинска хартия, за да не пръска. Дробът се овкусява със сол и бял пипер. Някой отричат това, но ние го предпочитаме овкусен по време на готвенето. В дълбок тиган се загрява мазнина, докато това стане, парчетата дроб се овалват в смес от брашно и червен пипер, и се пускат във врящата мазнина. След няколко минути се обръщат с дървена шпатулка от другата страна. Пърженият дроб се поднася топъл, с резен лимон.
Така приготвен свинският дроб става много вкусен, сочен и направо се топи в устата.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Честого хапваме туй, пърженит Дроб.
ОтговорИзтриванеМа ми се върти в главата да го пробвам на скара.
И на скара ще е вкусен.Опитвала съм на времето,печен дроб на огън,както се казва "на тенекия",когато свекърва ми гледаха животни.Вкусът се помни,цял един живот...
ОтговорИзтриване