сряда, 25 март 2020 г.

ВОДЕНИЧКИ НА ТИГАН

Воденичките, приготвени на тиган са чудесно мезе за вино или бира, а защо не и за основно.


ПРОДУКТИ:
  • пилешки воденички 500 г
  • лук 2 глави
  • балсамов оцет 1 с.л.
  • масло 60 г
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • лимонена мащерка щипка
  • лют пипер щипка

ПРИГОТВЯНЕ:

Най-важното в рецептата е воденичките да се сварят добре. 
След като се извадят от опаковката, те се преглеждат старателно и почистват. 
Измиват се и се слагат в тенджера под налягане, като първо се изпенват, 
след това се затварят с капака. 
Варенето на воденичките продължава 40 минути, на средна степен на котлона. 
След това воденичките се подсушават с домакинска хартия. 
В тиган се загрява масло, воденичките се сипват и се пържат 10 минути. 
През това време лукът се нарязва на елипси. 
Сипва се при воденичките. 
Овкусява се със сол, черен пипер, лют пипер, чубрица, 
а за баланс на вкуса се добавя балсамов оцет, щипка лимонена мащерка.
Воденичките се сервират още топли, с резени лимон и пресен чесън.

ДОБЪР АПЕТИТ!








Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                 за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

2 коментара:

  1. Здравейте! Слага ли се сол след изпенването , когато ще се варят?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, след като се прибави лука, се слагат подправките.Хубав следобед!

    ОтговорИзтриване