Воденичките, приготвени на тиган са чудесно мезе за вино или бира, а защо не и за основно.
ПРОДУКТИ:
- пилешки воденички 500 г
- лук 2 глави
- балсамов оцет 1 с.л.
- масло 60 г
- сол
- черен пипер
- чубрица
- лимонена мащерка щипка
- лют пипер щипка
ПРИГОТВЯНЕ:
Най-важното в рецептата е воденичките да се сварят добре.
След като се извадят от опаковката, те се преглеждат старателно и почистват.
Измиват се и се слагат в тенджера под налягане, като първо се изпенват,
след това се затварят с капака.
Варенето на воденичките продължава 40 минути, на средна степен на котлона.
След това воденичките се подсушават с домакинска хартия.
В тиган се загрява масло, воденичките се сипват и се пържат 10 минути.
През това време лукът се нарязва на елипси.
Сипва се при воденичките.
Овкусява се със сол, черен пипер, лют пипер, чубрица,
а за баланс на вкуса се добавя балсамов оцет, щипка лимонена мащерка.
Воденичките се сервират още топли, с резени лимон и пресен чесън.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Здравейте! Слага ли се сол след изпенването , когато ще се варят?
ОтговорИзтриванеЗдравейте, след като се прибави лука, се слагат подправките.Хубав следобед!
ОтговорИзтриване