Наричат го "размазващо вкусен шоколадов сладкиш".
Копринено мек, изключително сочен. Тайната за приготвянето му била добавената гореща вода в него.
Уверихме се в това🙂.
Пригответе го за вашето семейство.
Бързо, лесно, вкусно!
Копринено мек, изключително сочен. Тайната за приготвянето му била добавената гореща вода в него.
Уверихме се в това🙂.
Пригответе го за вашето семейство.
Бързо, лесно, вкусно!
Рецептата е от сайт, леко променена от мен.
ПРОДУКТИ:
1 ч.ч. прясно мляко
3 ч.ч. брашно
2 ч.ч.захар
2 яйца
1 ч.л.сода
6 супени лъжици какао
1,5 ч.л.бакпулвер
1/2 чаша олио
1 чаша вряла вода
30 гр.масло
Шоколадови пръчици
Шоколадови пръчици
За ганаша:
1 черен шоколад 90 г
Течна сметана 1/2 каф.ч.
1 черен шоколад 90 г
Течна сметана 1/2 каф.ч.
Приготвяне:
В дълбок съд смесете всички сухи съставки (захар, сода, брашно, какао, бакпулвер).
В дълбок съд смесете всички сухи съставки (захар, сода, брашно, какао, бакпулвер).
Отделно разбийте яйцата, след това налейте млякото, сложете мекото масло,олиото и отново разбийте.
Смесете сухата смес с течната маса и разбъркайте хубаво, за да стане гладко. След това изсипете водата, която трябва да е току-що завряла, и разбъркайте добре. Тестото изглежда почти течно.
Изсипете го във форма, която преди това сте намазали с олио.
Включете фурната на 180 °, за да се загрее, и след това изпечете сладкиша за 50 минути (до суха клечка).
Загрейте сметаната на котлона, в касерола и добавете начупения шоколад. Залейте отгоре шоколадовия сладкиш. Поръсете с шоколадови пръчици.
Да ви е сладко!
Да ви е сладко!
Може да посетите моята фейсбук страница
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар