Малко по-различна баница, като вместо кори ползвах арабски питки,
които открих в близкия квартален магазин.
Арабските питки могат да се намерят в най-различни форми, размери и вкусове.
Подходящи са за закуска, обяд или вечеря.
Представляват тънки, изкушаващи хлебчета с приятен мек и плътен вкус.
Вървят с всякаква плънка, но може да се ползват и вместо кори за баница.
ПРОДУКТИ:
*арабски питки 5 бр.
*краве сирене 300 г
*кисело мляко 400 г
*хлебна сода 1 каф.л.
*брашно 1 ч.л.
*яйца 2 бр.
*краве масло 1 пак.от 125 г
растителна мазнина 1 каф.ч.
*кашкавал 40-50 г
ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Яйцата се разбиват и оставят настрана. Хлебната сода се сипва в кисело мляко и изчаква да шупне. Смесва се с яйцата и растителната мазнина, добавя се брашно и се разбърква. Сиренето се натрошава с вилица. Маслото се оставя на стайна температура, да е меко. В тава, върху хартия за печене се поставя първата арабска питка. Намазва се с масло и се залива с черпак, с част от млечната смес. Поставя се натрошено сирене. Слага се втората питка, намазва се с масло, залива се с плънка и се наръсва сирене. И така до изчерпване на всички арабски питки. Така оформената баница се слага да се пече в загрята фурна, на 200 градуса, като по средата на печенето баницата се залива с останалата млечна смес. Настъргва се кашкавал и се допича до готовност. Щом се изпече баницата се изважда от фурната и се покрива с чиста кърпа.
ДОБЪР АПЕТИТ !
Може да посетите моята фейсбук страница
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар