Малеби - десерт, скъп спомен от детството. Върна ме години назад. Приготвя се бързо и лесно, и с подръчни продукти.
- пудинг от 37 г с аромат на ягода
- прясно мляко 500 мл
- захар 2/3 ч.ч.
- масло 1/4 пак. от 125 г
- нишесте /натурално/ 1 с.л.
- захар 4 с.л.
- вода 2 с.л.
Изсипете 400 мл прясно мляко в касерола и загрейте. Сложете захар и разбъркайте. Оставете да заври. През това време смесете съдържанието на пакета, заедно с нишестето и с останалото количество прясно мляко. Разбъркайте го и го изсипете във врящото мляко, като бъркате непрекъснато. Щом кремът се сгъсти, извадете от котлона и добавете масло. Разбъркайте. Пригответе карамеления сироп, като в съд карамелизирате захар и добавете вода. Бъркайте непрекъснато и щом леко сиропа се сгъсти, извадете и изчакайте да се охлади. С приготвеният крем напълнете купички или чашки, които трябва да са мокри с вода .Това спомага за по-лесното отделяне на кремът от тях . Оставете крема да се охлади. Обърнете в чинии и залейте със сиропа.Украсете по избор. Получават се 4 бр. купички.
ВКУСНО!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар