събота, 28 март 2020 г.

МАЛЕБИ

Малеби - десерт, скъп спомен от детството. Върна ме години назад. Приготвя се бързо и лесно, и с подръчни продукти. 


ПРОДУКТИ:

  • пудинг от 37 г с аромат на ягода
  • прясно мляко 500 мл
  • захар 2/3 ч.ч.
  • масло 1/4 пак. от 125 г
  • нишесте /натурално/ 1 с.л.
за карамеления сироп:

  • захар 4 с.л.
  • вода 2 с.л.
ПРИГОТВЯНЕ:

Изсипете 400 мл прясно мляко в касерола и загрейте. Сложете захар и разбъркайте. Оставете да заври. През това време смесете съдържанието на пакета, заедно с нишестето и с останалото количество прясно мляко. Разбъркайте го и го изсипете във врящото мляко, като бъркате непрекъснато. Щом кремът се сгъсти, извадете от котлона и добавете масло. Разбъркайте. Пригответе карамеления сироп, като в съд карамелизирате захар и добавете вода. Бъркайте непрекъснато и щом леко сиропа се сгъсти, извадете и изчакайте да се охлади. С приготвеният крем напълнете купички или чашки, които трябва да са мокри с вода .Това спомага за по-лесното отделяне на кремът от тях .  Оставете крема да се охлади. Обърнете в чинии и залейте със сиропа.Украсете по избор. Получават се 4 бр. купички.

ВКУСНО!









Може да посетите моите  фейсбук страници:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.





Няма коментари:

Публикуване на коментар