Гъбената чорба се приготвя от различни видове гъби, много вкусна и ароматна е. Готвенето на тази супа изисква минимум време и усилия. Затова я и предпочитаме у дома.
- гъби /печурки/ 500 г
- масло 1/3 пак.от 125 г
- сок от 1/2 лимон
- винен оцет 2 с.л.
- брашно 2 с.л.
- прясно мляко 2 ч.ч.
- гореща вода 3 ч.ч.
- сол
- бял пипер
- мащерка
- лют пипер
- растителна мазнина 2 с.л.
- сушена манатарка стрита 1 с.л.
Гъбите се измиват и почистват. Нарязват се. В тенджера се слага 500 мл вода, сок от лимон и оцет да заврат. Гъбите се пускат за 5 минути. Изваждат се с решетъчна лъжица. В тиган се разтопява половината от маслото и растителната мазнина, прибавят се гъбите и се пържат няколко минути. В тенджера се слага останалото масло и растителна мазнина, добавя се брашно и се разбърква хубаво, да се запържи брашното. Добавя се прясно мляко, гореща вода, сушената манатарка и гъбите. Чорбата се овкусява със сол, бял пипер и мащерка. Готви се 15 минути.
Гъбената чорба се поднася гореща, с лют пипер и препечени филийки.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Определено ще пробвам да я сготва Благодаря за рецептата
ОтговорИзтриванеИ аз ви благодаря за доверието.
ИзтриванеЗдравейте!!! Да попитам водата с лимона и оцета изхвърля ли се или се добавя след запържването на брашното? Благодаря😉
ОтговорИзтриванеИзхвърля се.
ИзтриванеБлагодаря😊
Изтриване