понеделник, 16 март 2020 г.

ПУХКАВА БАНИЦА С ИЗВАРА И СИРЕНЕ

Толкова сочна...направо се топи в устата ! Лесна за приготвяне и с достъпни продукти!


ПРОДУКТИ:
  • фини кори за баница 500 г
  • яйца 7 бр.
  • извара 200 г
  • краве сирене 200 г
  • кисело мляко 300 г
  • газирана вода 1 каф.ч.
  • бакпулвер 1/2 пак.
  • растителна мазнина 2/3 ч.ч.
  • пудра захар за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:

В купа се разбиват 6 яйца. Добавя се натрошено сирене, извара, кисело мляко, бакпулвер, газирана вода и 1/2 ч.ч. растителна мазнина. Обърква се добре. Тавата се покрива с хартия за печене и в нея се подреждат първите две кори. С малък черпак равномерно се сипва от сместа. Слагат се две кори, плънка. Слага се олио, през 3 кори/от останалото/. Така се нареждат корите до изчерпването им. В останалата плънка се чуква 1 яйце, разбърква се добре. Баницата се разрязва на квадрати и се залива с останалата смес. Слага се да се пече в загрята фурна, на 180 градуса, за 30 минути, до златиста коричка. Щом се извади от фурната баницата се поръсва обилно с пудра захар. Консумира се топла. 
Растителната мазнина може да се замени с масло или мас.

ДА ВИ Е СЛАДКО!








Може да посетите моите  фейсбук страници:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"

Снимките от този блог са обект на авторско право.



2 коментара: