Толкова сочна...направо се топи в устата ! Лесна за приготвяне и с достъпни продукти!
ПРОДУКТИ:
- фини кори за баница 500 г
- яйца 7 бр.
- извара 200 г
- краве сирене 200 г
- кисело мляко 300 г
- газирана вода 1 каф.ч.
- бакпулвер 1/2 пак.
- растителна мазнина 2/3 ч.ч.
- пудра захар за поръсване
В купа се разбиват 6 яйца. Добавя се натрошено сирене, извара, кисело мляко, бакпулвер, газирана вода и 1/2 ч.ч. растителна мазнина. Обърква се добре. Тавата се покрива с хартия за печене и в нея се подреждат първите две кори. С малък черпак равномерно се сипва от сместа. Слагат се две кори, плънка. Слага се олио, през 3 кори/от останалото/. Така се нареждат корите до изчерпването им. В останалата плънка се чуква 1 яйце, разбърква се добре. Баницата се разрязва на квадрати и се залива с останалата смес. Слага се да се пече в загрята фурна, на 180 градуса, за 30 минути, до златиста коричка. Щом се извади от фурната баницата се поръсва обилно с пудра захар. Консумира се топла.
Растителната мазнина може да се замени с масло или мас.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Разкошна баница! Благодаря за рецептата, Танче!
ОтговорИзтриванеБлагодаря,Вили!
Изтриване