петък, 13 март 2020 г.

КЬОПООЛУ

Най-често кьопоолуто се консумира като предястие, отделно ястие с хляб или добавка към сандвичи. Сервира се студено. Приготвя се и като зимнина.


ПРОДУКТИ:
  • пресен патладжан 5 бр./от тънкия/
  • печени червени чушки 2 бр. 
  • печени зелени чушки 2 бр.
  • чесън 3 скилидки
  • зехтин 3 с.л.
  • сол
  • орехови ядки за украса и поръсване
  • домат за аранжиране
  • магданоз 1/2 връзка
  • ябълков оцет 1 ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ:

Патладжаните се измиват и подсушават.
Надупчват се и се пекат.
Най-добре се пекат на огън, тъй като ароматът на патладжаните става наистина опушен, какъвто трябва да бъде.
Патладжаните се обелват, нарязват се и се намачкват с вилица.
Слагат се в купа за салата.
Печените чушки, магданозът и скилидките чесън се нарязват и се добавят при патладжаните. Слага се сол, зехтин, ябълков оцет и се разбърква.
Може да се сложи и пресен домат, белен, без семките и така той ще предаде свежест на кьопоолуто, но аз ще го пропусна.
Ползва се ринг за оформяне на кьопоолуто.
Аранжира се с орехови ядки, парченца домат и магданоз.

ДОБЪР АПЕТИТ!






Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти 
може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" 

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар