Най-често кьопоолуто се консумира като предястие, отделно ястие с хляб или добавка към сандвичи. Сервира се студено. Приготвя се и като зимнина.
ПРОДУКТИ:
- пресен патладжан 5 бр./от тънкия/
- печени червени чушки 2 бр.
- печени зелени чушки 2 бр.
- чесън 3 скилидки
- зехтин 3 с.л.
- сол
- орехови ядки за украса и поръсване
- домат за аранжиране
- магданоз 1/2 връзка
- ябълков оцет 1 ч.л.
Патладжаните се измиват и подсушават.
Надупчват се и се пекат.
Най-добре се пекат на огън, тъй като ароматът на патладжаните става наистина опушен, какъвто трябва да бъде.
Патладжаните се обелват, нарязват се и се намачкват с вилица.
Слагат се в купа за салата.
Печените чушки, магданозът и скилидките чесън се нарязват и се добавят при патладжаните. Слага се сол, зехтин, ябълков оцет и се разбърква.
Може да се сложи и пресен домат, белен, без семките и така той ще предаде свежест на кьопоолуто, но аз ще го пропусна.
Надупчват се и се пекат.
Най-добре се пекат на огън, тъй като ароматът на патладжаните става наистина опушен, какъвто трябва да бъде.
Патладжаните се обелват, нарязват се и се намачкват с вилица.
Слагат се в купа за салата.
Печените чушки, магданозът и скилидките чесън се нарязват и се добавят при патладжаните. Слага се сол, зехтин, ябълков оцет и се разбърква.
Може да се сложи и пресен домат, белен, без семките и така той ще предаде свежест на кьопоолуто, но аз ще го пропусна.
Ползва се ринг за оформяне на кьопоолуто.
Аранжира се с орехови ядки, парченца домат и магданоз.
Аранжира се с орехови ядки, парченца домат и магданоз.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар