неделя, 2 февруари 2020 г.

ПИЛЕШКИ КОПАНЧЕТА С ГРАХ

Пилешко с грах си е истинска класика ! Тя се опитва с удоволствие и се поднася на всяка българска трапеза. Комбинацията пилешко с грах е доста сполучлива. Резултатът винаги е вкусен!




ПРОДУКТИ:

  • пилешки копанчета 6 бр.
  • грах от консерва 800 г
  • млени домати консерва 300 г
  • моркови  2 бр.
  • лук 2 глави
  • чесън 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • растителна мазнина
ПРИГОТВЯНЕ:

Пилешките копанчета се запечатват в мазнина. Може и да се сварят и да се ползва бульона.Аз предпочетох първия начин. Лукът се наситнява и задушава. Морковите се нарязват на колелца и се добавят, заедно с обелените скилидки чесън. Щом омекнат леко морковите се прибавя консервата с домати, овкусява се със сол, червен и черен пипер. Добавя се консервата с грах, която е сварена и и трябва съвсем малко готвене. Ако е необходимо ястието се долива с топла вода. Степента на загряване на котлона се намалява и гозбата се оставя да ври, до готовност на месото. Има няма за 30 минути и имате едно вкусно ястие. Поднася се с нарязан магданоз.
ДОБЪР АПЕТИТ!





Може да посетите моята фейсбук страница
 "Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"

Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар