Пилешко с грах си е истинска класика ! Тя се опитва с удоволствие и се поднася на всяка българска трапеза. Комбинацията пилешко с грах е доста сполучлива. Резултатът винаги е вкусен!
ПРОДУКТИ:
- пилешки копанчета 6 бр.
- грах от консерва 800 г
- млени домати консерва 300 г
- моркови 2 бр.
- лук 2 глави
- чесън 1 глава
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- магданоз
- растителна мазнина
Пилешките копанчета се запечатват в мазнина. Може и да се сварят и да се ползва бульона.Аз предпочетох първия начин. Лукът се наситнява и задушава. Морковите се нарязват на колелца и се добавят, заедно с обелените скилидки чесън. Щом омекнат леко морковите се прибавя консервата с домати, овкусява се със сол, червен и черен пипер. Добавя се консервата с грах, която е сварена и и трябва съвсем малко готвене. Ако е необходимо ястието се долива с топла вода. Степента на загряване на котлона се намалява и гозбата се оставя да ври, до готовност на месото. Има няма за 30 минути и имате едно вкусно ястие. Поднася се с нарязан магданоз.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:
Публикуване на коментар