събота, 14 декември 2019 г.

БАНИЦА С КРЪГЛИ ОДРИНСКИ КОРИ

Най-вкусната и сочна баница с кръгли одрински кори!





СЪСТАВКИ:
  • кори за баница 1 пакет/кръгли,плътни,големи/
  • качествено краве сирене 300-350 г
  • яйца 5 бр.
  • кисело мляко 400 г
  • хлебна сода 1/2 ч.л.
  • растителна мазнина 1 ч.ч.
ПРИГОТВЯНЕ:

В купа се разбиват 5 яйца, 1 кофичка кисело мляко с 1/2 ч.л. хлебна сода,1 ч.ч. растителна мазнина.
Отделно се натрошава 300-350 г  сирене.
Корите се оформят на квадрат, като се прегъват краищата им навътре.
Всяка кора се намазва  обилно със сместа, поръсва се със сирене и се навива на руло.
Готовите рула се поставят в тава, върху хартия за печене.
Останалата смес се залива върху баницата, като се внимава сместа да отиде навсякъде.
Баницата се пече в предварително нагрята фурна, на 200 градуса, за около 30-40 минути.
Оставя се леко да се охлади и се консумира.
Препоръчвам я с чаша боза.

ДА ВИ Е СЛАДКО!



























Може да посетите моята фейсбук страница
 "Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"

Снимките от този блог са обект на авторско право.





















Няма коментари:

Публикуване на коментар