Най-вкусната и сочна баница с кръгли одрински кори!
СЪСТАВКИ:
- кори за баница 1 пакет/кръгли,плътни,големи/
- качествено краве сирене 300-350 г
- яйца 5 бр.
- кисело мляко 400 г
- хлебна сода 1/2 ч.л.
- растителна мазнина 1 ч.ч.
В купа се разбиват 5 яйца, 1 кофичка кисело мляко с 1/2 ч.л. хлебна сода,1 ч.ч. растителна мазнина.
Отделно се натрошава 300-350 г сирене.
Корите се оформят на квадрат, като се прегъват краищата им навътре.
Всяка кора се намазва обилно със сместа, поръсва се със сирене и се навива на руло.
Готовите рула се поставят в тава, върху хартия за печене.
Останалата смес се залива върху баницата, като се внимава сместа да отиде навсякъде.
Баницата се пече в предварително нагрята фурна, на 200 градуса, за около 30-40 минути.
Оставя се леко да се охлади и се консумира.
Препоръчвам я с чаша боза.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Може да посетите моята фейсбук страница
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.











Няма коментари:
Публикуване на коментар