Представям ви пореден домашен експеримент с пилешко месо, приготвен в кутия от натурален сок.
Прекрасна замяна на купешки колбас или шунка.
Чудесна закуска върху филийка с хляб или пък вкусно мезе за новогодишната трапеза, без "еТа" и консерванти!
Видях тази рецепта в руски сайт, където ползваха месо от бутчета. Аз експериментирах с бяло месо, варени пилешки крилца и желе от тях.
Получи се успешно!
Препоръчвам!
СЪСТАВКИ:
- пилешко филе 400 г
- пилешки крилца /без маншоните/10 бр.
- желатин 10 г
- желе от варенето на крилцата 1/2 к.ч.
- сух чесън 1/2 ч.л
- чубрица 1 ч.л.
- сол 1 ч.л.
- лют пипер 1/3 ч.л.
- черен пипер 1/2 ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешкото филе се нарязва на парчета. Крилцата се слагат в касерола и се покриват с вода. Оставят се да врят 20-30 минути. Охлаждат се. След това се обезкостяват, а желето образувало се от тях се събира в чашка. В купа се смесват пилешко филе, обезкостените крилца, желето, добавя се сол, черен пипер, лют пипер, чубрица, сух чесън, желатин.
Разбърква се добре. Кутията от натурален сок се подготвя за пълнене, като се отрязва горната част с капачката, подравнява се. Правят се разрези от четирите страни на кутията. Тя се напълва със сместа, затваря се и се обвива със стреч фолио. Поставя се във висока тенджера с вода /водата да покрива кутията/. Котлонът се загрява на висока степен, докато заври водата. След това се оставя на умерена степен 1 час. Кутията се изважда и изстива на стайна температура, след което се прибира в хладилник ,да се стегне за няколко часа. Първо се премахва фолиото, после и картонената обвивка,действа се внимателно, с ножица. Вижда се, че цялото пилешко руло е обвито в желе.
Така приготвено рулото се обвива във фолио и се прибира във фризер /ще го държа за Коледа, тоест 10 дни/, а може да се хапне и веднага.
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар