петък, 13 декември 2019 г.

РИБЕНА БУРГАСКА ЧОРБИЦА

Най-вкусната рибена чорба се приготвя от прясна риба! 
Хубавата рибена чорба става с няколко вида риба!
Бистра, простичка, обикновена и с невероятен вкус!


СЪСТАВКИ:
  • голям морков 1 бр
  • лук стар 1 глава
  • хамсия 20 рибки
  • сафрид 15 рибки
  • зарган 2 бр.
  • бял амур 1 парче
  • девесил
  • олио 3 суп.л.
  • сол
  • черен пипер на зърна
ПРИГОТВЯНЕ:

Рибата се почиства и измива. 
Слага се в студена вода, изпенва се и се сварява за 5-10 минути на умерен огън.
Рибата се изважда, обезкостява се, а бульонът се прецежда и прехвърля в друга тенджера.
Лукът и морковът се нарязват и добавят към горещия бульон. 
Прибавя се олио, девесил, черен пипер на зърна и чорбата се оставя да ври до омекване на зеленчука. 
Овкусява се със сол.
Може да се добави лимонов сок.
Рибената чорба се сервира гореща, с препечени филийки хляб.

ДОБЪР АПЕТИТ!



Може да посетите моята фейсбук страница
 "Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"

Снимките от този блог са обект на авторско право.




Няма коментари:

Публикуване на коментар