Най-вкусната рибена чорба се приготвя от прясна риба!
Хубавата рибена чорба става с няколко вида риба!
Бистра, простичка, обикновена и с невероятен вкус!
СЪСТАВКИ:
- голям морков 1 бр
- лук стар 1 глава
- хамсия 20 рибки
- сафрид 15 рибки
- зарган 2 бр.
- бял амур 1 парче
- девесил
- олио 3 суп.л.
- сол
- черен пипер на зърна
Рибата се почиства и измива.
Слага се в студена вода, изпенва се и се сварява за 5-10 минути на умерен огън.
Рибата се изважда, обезкостява се, а бульонът се прецежда и прехвърля в друга тенджера.
Лукът и морковът се нарязват и добавят към горещия бульон.
Прибавя се олио, девесил, черен пипер на зърна и чорбата се оставя да ври до омекване на зеленчука.
Овкусява се със сол.
Може да се добави лимонов сок.
Рибената чорба се сервира гореща, с препечени филийки хляб.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар