Предлагам ви да опитате от тази бисквитена торта лека, лесна и приятна за приготвяне. Надявам се да харесат на вас и близките ви хора, с които да ги споделите.
ПРОДУКТИ:
- бисквити петит бьор 2 пак.
- пудинг с аромат на сметана 2 бр. от по 37 г
- прясно мляко 3.6 % 1 л
- захар 1 ч.ч.
- царевично нишесте 2 суп.л.
- масло 30-40 г
- черен шоколад 20 г
- орехови ядки цели 12 бр.
Изсипете 2/3 от прясното мляко в тенджера. Добавете 1 ч.ч.захар. Оставете го да заври. В купа смесете останалото мляко с 2 пакетчета пудинг и 2 супени лъжици царевично нишесте. Разбъркайте добре, да няма бучици. Изсипете в горещото мляко и бъркайте непрекъснато, за да не загори. Щом се сгъсти крема извадете и добавете масло. Покрийте със стреч фолио и изчакайте да се охлади. В тава наредете първия ред бисквити и покрийте с част от крема. Сложете бисквите и редувайте крем с бисквити, до изчерпването им. Оставете тортата да се охлади, на стайна температура и настържете шоколада. Сложете в хладилника за няколко часа, след което разрежете на квадратни парчета и украсете всяко с орехова ядка.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Може да посетите моята фейсбук страница
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар