събота, 28 декември 2019 г.

БИСКВИТЕНА ТОРТА

Предлагам ви да опитате от тази бисквитена торта лека, лесна и приятна за приготвяне. Надявам се да харесат на вас и близките ви хора, с които да ги споделите.

                            

ПРОДУКТИ:
  • бисквити петит бьор 2 пак.
  • пудинг с аромат на сметана 2 бр. от по 37 г
  • прясно мляко 3.6 % 1 л
  • захар 1 ч.ч.
  • царевично нишесте 2 суп.л.
  • масло 30-40 г
  • черен шоколад 20 г
  • орехови ядки цели 12 бр.
ПРИГОТВЯНЕ:

Изсипете 2/3 от прясното мляко в тенджера. Добавете 1 ч.ч.захар. Оставете го да заври. В купа смесете останалото мляко с 2 пакетчета пудинг и 2 супени лъжици царевично нишесте. Разбъркайте добре, да няма бучици. Изсипете в горещото мляко и бъркайте непрекъснато, за да не загори. Щом се сгъсти крема извадете и добавете масло. Покрийте със стреч фолио и изчакайте да се охлади. В тава наредете първия ред бисквити и покрийте с част от крема. Сложете бисквите и редувайте крем с бисквити, до изчерпването им. Оставете тортата да се охлади, на стайна температура и настържете шоколада. Сложете в хладилника за няколко часа, след което разрежете на квадратни парчета и украсете всяко с орехова ядка.

ДА ВИ Е СЛАДКО!




















Може да посетите моята фейсбук страница
 "Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар