Предлагам ви рецепта за вкусно домашно мезе в зелева чорба. Компания за вино и добри гости. За целта ползвам парче свински гърди с по-малко мазнина, което овалвам в подбрани подправки. Разбира се вие може да ползвате свои любими подправки.
СЪСТАВКИ:
- свински гърди без кост около 700-800 г
- зелева чорба 1и 1/2 л
- червен пипер
- пушен червен пипер
- сминдух
- чубрица
- кимион
- черен пипер зърна
ПРИГОТВЯНЕ:
Избира се парче свински гърди с по-малко мазнина.
В тенджерка се сипва 1 и 1/2 л зелева чорба, слага се да заври на котлона, добавя се черен пипер на зърна. Ако ви се стори безсолна чорбата, може да добавите малко сол.
Степента на котлона се намалява и така месото се готви за час.
Ако ползвате тенджера под налягане, времето за готвене е 25-30 минути.
Месото се изважда и се подсушава леко, с домакинска хартия.
Подправките се смесват на хартия, след което месото се овалва в тях, още докато е топло. Притиска се с тежест, за да се пресова, закача се с дебел конец и се оставя на проветриво място, да подсъхне за ден, два, след което се прибира в хладилника.
Така приготвеното мезе е за бърза консумация, много е апетитно и най-важното без консерванти !
ПРИЯТЕН АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар