петък, 13 декември 2019 г.

ДОМАШНО МЕЗЕ СЪС СВИНСКО В ЗЕЛЕВА ЧОРБА

Предлагам ви рецепта за вкусно домашно мезе в зелева чорба. Компания за вино и добри гости. За целта ползвам парче свински гърди с по-малко мазнина, което овалвам в подбрани подправки. Разбира се вие може да ползвате свои любими подправки.


СЪСТАВКИ:
  • свински гърди без кост около 700-800 г
  • зелева чорба 1и 1/2 л
  • червен пипер
  • пушен червен пипер
  • сминдух
  • чубрица
  • кимион
  • черен пипер зърна
Количеството подправки е на вкус.

ПРИГОТВЯНЕ:

Избира се парче свински гърди с по-малко мазнина. 
В тенджерка се сипва 1 и 1/2 л зелева чорба, слага се да заври на котлона, добавя се черен пипер на зърна. Ако ви се стори безсолна чорбата, може да добавите малко сол.
Степента на котлона се намалява и така месото се готви за час.
Ако ползвате тенджера под налягане, времето за готвене е 25-30 минути.
Месото се изважда и се подсушава леко, с домакинска хартия. 
Подправките се смесват на хартия, след което месото се овалва в тях, още докато е топло. Притиска се с тежест, за да се пресова, закача се с дебел конец и се оставя на проветриво място, да подсъхне за ден, два, след което се прибира в хладилника.
Така приготвеното мезе е за бърза консумация, много е апетитно и най-важното без консерванти !

ПРИЯТЕН АПЕТИТ! 








Може да посетите моята фейсбук страница
 "Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"

Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар