ПРОДУКТИ:
/чаша с вместимост 200 мл/
мандарини към 500 г
яйца 4 бр.
кисело мляко 1/2 ч.
прясно мляко 1 ч.
захар 1,5 чаша + 2 суп.л.върху хартията
растителна мазнина 1 ч.
брашно 2,5 ч.
ванилова захар 1 пак.
бакпулвер 1 ч.л.
сушени портокалови кори /домашно приготвени/ 1 каф.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Измийте мандарините и обелете кората им.
Срежете ги на две. Разбийте яйцата със захаарта.
Добавете прясно мляко, кисело мляко, растителна мазнина,
ванилова захар, сушени портокалови кори, бакпулвер и брашно.
Разбийте с миксер.
Сложете хартия за печене в малка тавичка
и посипете с 2 лъжици захар.
Наредете разполовените мандарини с отрязаната част към захарта.
Полейте отгоре с кексовата смес.
Включете фурната и сложете сладкиша да се пече,
отначало на долен реотан, после включете и горния.
Пече се на 170 градуса.
След изпичане сладкишът се охлажда и обръща в поднос.
Става сочен и лек за консумация.
Ако обичате по-сладко, може да си добавите още 1/2 ч. захар.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар