вторник, 26 ноември 2019 г.

СЛАДКИШ С МАНДАРИНИ



ПРОДУКТИ:

/чаша с вместимост 200 мл/
мандарини към 500 г
яйца 4 бр.
кисело мляко 1/2 ч.
прясно мляко 1 ч.
захар 1,5 чаша + 2 суп.л.върху хартията
растителна мазнина 1 ч.
брашно 2,5 ч.
ванилова захар 1 пак.
бакпулвер 1 ч.л.
сушени портокалови кори /домашно приготвени/ 1 каф.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

Измийте мандарините и обелете кората им.
Срежете ги на две. Разбийте яйцата със захаарта.
Добавете прясно мляко, кисело мляко, растителна мазнина, 
ванилова захар, сушени портокалови кори, бакпулвер и брашно.
Разбийте с миксер. 
Сложете хартия за печене в малка тавичка
 и посипете с 2 лъжици захар.
 Наредете разполовените мандарини с отрязаната част към захарта.
Полейте отгоре с кексовата смес. 
Включете фурната и сложете сладкиша да се пече,
отначало на долен реотан, после включете и горния.
Пече се на 170 градуса.
След изпичане сладкишът се охлажда и обръща в поднос. 
Става сочен и лек за консумация.
Ако обичате по-сладко, може да си добавите още 1/2 ч. захар.

ДА ВИ Е СЛАДКО!



























Може да посетите моите  фейсбук страници:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар