неделя, 24 ноември 2019 г.

ЛЕСНИ ХРУПКАВИ БАНИЧКИ СЪС СИРЕНЕ И МАЙОНЕЗА

Лесни и хрупкави банички за закуска сутрин,те пестят време и винаги са вкусни.


ПРОДУКТИ:
  • кори за баница фини 1 пакет
  • сирене 300 г
  • майонеза 200 г
  • краве масло 60 г
  • маково семе
  • ленено семе
ПРИГОТВЯНЕ:

Маслото се разтопява на микровълнова фурна.
Сиренето се натрошава с вилица.
Корите се разстилат на кухненския плот.
Вземат се две кори.
Долната кора се намазва с разтопено масло, отгоре се слага втората.
Тя се намазва с майонеза и се поръсва със сирене.
Нагъва се като пакет и се слага в тава, върху хартия за печене.
Щом се наредят всички банички, се намазват с останалата майонеза и се поръсват със семена, каквито имате.
Аз разполагах с ленено и маково семе.
Баничките се слагат да се пекат във фурна, на вентилатор, за 20 минути, до златиста, хрупкава коричка.

ДА ВИ Е СЛАДКО!







Може да посетите моята фейсбук страница
 "Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"

Снимките от този блог са обект на авторско право.





Няма коментари:

Публикуване на коментар