неделя, 10 ноември 2019 г.

РУЛО СТЕФАНИ

Красиво и ефектно, подходящо за всяка трапеза.


ПРОДУКТИ:

кайма смес телешко и свинско 700 г
яйца 1 бр.за каймата + 3 бр. за пълнежа на рулото
моркови 2 бр.
кисели краставички 3 бр.
лук 1 глава
фини галета 3 суп.л + 2 суп.л за формата и повърхността на рулото
1 с.л.вода
сол
чубрица
кимион
червен пипер 1 ч.л.
черен пипер
магданоз 1/4 връзка

ПРИГОТВЯНЕ:

Сварете 3 яйца и морковите. 
Нарежете краставичките и морковите на дълги ленти.
Сложете каймата в голяма купа и добавете
 наситнения лук, яйце, галета, вода, всички изброени подправки.
Омесете добре. 
Намажете формата/ наскоро си я закупих и бързам да ви се похваля/
 растителна мазнина и поръсете с галета.
Сложете по-голямата част от каймата, във формата,
 като я разстелите до ръбчето на формата, равномерно.
Най-отдолу подредете краставичките,
след това разполовените 3 яйца,
покрийте с морковите.
Завършете с останалана част от каймата.
Загладете рулото, намираше ми се останал белтък и с част от 
него загладих откритата част на рулото.
Поръсете с останалите галета.
Сложете в загрята фурна и печете за
 30 минути, на 200 градуса,
на вентилатор, на средна скара.
Към рулото може да си приготвите сос велуте, 
в момента на поднасяне, както аз направих,
тъй като рулото се консумираше у нас, 
на следващия ден. 
Не можах да снимам соса, но в 
предни публикации съм описала, как го приготвям.

ДОБЪР АПЕТИТ!









Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти 
може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" 

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.


2 коментара: