Красиво и ефектно, подходящо за всяка трапеза.
ПРОДУКТИ:
кайма смес телешко и свинско 700 г
яйца 1 бр.за каймата + 3 бр. за пълнежа на рулото
моркови 2 бр.
кисели краставички 3 бр.
лук 1 глава
фини галета 3 суп.л + 2 суп.л за формата и повърхността на рулото
1 с.л.вода
сол
чубрица
кимион
червен пипер 1 ч.л.
черен пипер
магданоз 1/4 връзка
ПРИГОТВЯНЕ:
Сварете 3 яйца и морковите.
Нарежете краставичките и морковите на дълги ленти.
Сложете каймата в голяма купа и добавете
наситнения лук, яйце, галета, вода, всички изброени подправки.
Омесете добре.
Намажете формата/ наскоро си я закупих и бързам да ви се похваля/
растителна мазнина и поръсете с галета.
Сложете по-голямата част от каймата, във формата,
като я разстелите до ръбчето на формата, равномерно.
Най-отдолу подредете краставичките,
след това разполовените 3 яйца,
покрийте с морковите.
Завършете с останалана част от каймата.
Загладете рулото, намираше ми се останал белтък и с част от
него загладих откритата част на рулото.
Поръсете с останалите галета.
Сложете в загрята фурна и печете за
30 минути, на 200 градуса,
на вентилатор, на средна скара.
Към рулото може да си приготвите сос велуте,
в момента на поднасяне, както аз направих,
тъй като рулото се консумираше у нас,
на следващия ден.
Не можах да снимам соса, но в
предни публикации съм описала, как го приготвям.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Много симпатично и със сигурност ще е мн.вкусно.
ОтговорИзтриванеБлагодаря,много вкусно стана!
ОтговорИзтриване