събота, 9 ноември 2019 г.

ЦИГАРА БЮРЕК

Цигара бюрек или вкусни, хрупкави турски банички.
Вкусни са, както печени във фурна, така и пържени.
Ние ги предпочитаме пържени.
Пълнежът може да бъде различен.
Нашите банички са с извара и сирене.
Корите са триъгълни, в пакет, лесно се загъват и
 се приготвят изключително бързо.






ПРОДУКТИ:

кори за банички 1 пакет
350 г извара
100 г сирене
растителна мазнина 1/2 каф.ч./за намазване на корите/
растителна мазнина за пържене
вода 1/2 каф.ч.

ПРИГОТВЯНЕ:

Смесвам 1/2 каф.ч. вода с толкова мазнина.
Намазвам с четчица кората, по този начин тя омеква и не слепва.
Натрошавам сиренето и го смесвам с изварата.
В широкия край на кората слагам по лъжичка от сместа и
 прегъвам страничните краищата на кората, 
завивам на стегнато рулце.
Старая се всички банички да са завити
 еднакво, за да станат красиви. 
За пърженето ползвам малък, но дълбок 
тиган, с повечко растителна мазнина
 и като се загрее достатъчно,
 пускам по 5 банички.
Действа се бързо защото стават
 за броени минути.
Изваждам върху кухненска хартия и изобщо не са мазни.
Хапваме ги със сладко от боровинки.

ДОБЪР АПЕТИТ!












Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар