Цигара бюрек или вкусни, хрупкави турски банички.
Вкусни са, както печени във фурна, така и пържени.
Ние ги предпочитаме пържени.
Пълнежът може да бъде различен.
Нашите банички са с извара и сирене.
Корите са триъгълни, в пакет, лесно се загъват и
се приготвят изключително бързо.
ПРОДУКТИ:
кори за банички 1 пакет
350 г извара
100 г сирене
растителна мазнина 1/2 каф.ч./за намазване на корите/
растителна мазнина за пържене
вода 1/2 каф.ч.
ПРИГОТВЯНЕ:
Смесвам 1/2 каф.ч. вода с толкова мазнина.
Намазвам с четчица кората, по този начин тя омеква и не слепва.
Натрошавам сиренето и го смесвам с изварата.
В широкия край на кората слагам по лъжичка от сместа и
прегъвам страничните краищата на кората,
завивам на стегнато рулце.
Старая се всички банички да са завити
еднакво, за да станат красиви.
За пърженето ползвам малък, но дълбок
тиган, с повечко растителна мазнина
и като се загрее достатъчно,
пускам по 5 банички.
Действа се бързо защото стават
за броени минути.
Изваждам върху кухненска хартия и изобщо не са мазни.
Хапваме ги със сладко от боровинки.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар