понеделник, 21 октомври 2019 г.

ДОМАШНА ПИЦА

"Днес е време за пица" каза малката ми внучка Татяна. Как да и откажеш?!
Речено сторено. С любимото универсално тесто ! Сполучливо и винаги се получава!Вярно, не е печена във пещ,а в домашни условия, на фурна, даже по дебеличка,но украсена от малката Татяна.


ПРОДУКТИ:

бяло брашно 4 ч.ч.
прясна мая 1/2 кубче
топла вода 350 мл
яйце 1 бр.
олио 3 с.л.
сол
захар
зехтин струйка
маслини
кашкавал
колбаси или пушено месо по избор
сушени чери домати
червен лук шайби
чубрица

ПРИГОТВЯНЕ:

Маята се активира в топлата вода,заедно с 2 суп.л.брашно и 1 суп.л.захар.
Оставя се да шупне. След това се изсипва върху пресятото брашно,
в което е направено кладенче,заедно с 1 ч.л.сол,яйце,олио и се замесва меко тесто.Тестото се покрива с кърпа и се оставя  да втаса.
 Отделя се колкото е нужно за пица,
другото сприбира в хладилника. Тестото се разточва
 на кора, която се премества
  върху хартия за печене,
в голямата тава от печката.
 Тестото се намазва с домашно доматено пюре и тук се включва малката Татяна.
 Подрежда върху пицата ,каквото баба има в хладилника. Тук не липсват сушените чери домати на баба, както и маслинки,червен лук,
 много кашкавал.Полива се със струйка зехтин,  за да е сочна. Поръсва се с чубрица.
След като пицата е "подредена" се слага да
 се пече във фурната,на 200 градуса,на вентилатор, за около 20 минути.

ДОБЪР АПЕТИТ!









Може да посетите моята фейсбук страница
 "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

2 коментара:

  1. Как да не се чувстваш удовлетворена и щастлива, когато това съкровище е до теб и попива опита ти. Кухнята ти "грее"!Да е здрава и благословена, сладко да е на детето!

    ОтговорИзтриване