Маринованите сушени домати са идеална добавка към всякакви салати, сосове за пица, хлебчета, паста и каквото още се сетите.
При приготвянето на този буркан ползвах домати сорт
"Хюго", тип чушка.Те са едри, месести с продълговата форма. Сортът се отличава с приятен вкус, податливи на консервиране и преработка. С малко семена са.
- чушка домат сорт "Хюго"
- зехтин
- мащерка
- босилек розмарин
Доматите се измиват и се разделят на 4 части.
Слагат се върху хартия или мрежа и се оставят на открито, слънчево и проветриво място. Сушат се за 5,6 дни.
Нареждат се в буркани, заедно със зехтин, розмарин, мащерка и босилек.Покриват се със зехтин, затварят се с капачки и се държат в хладилник.
ВКУСНО!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар