вторник, 10 септември 2019 г.

ФАЛШИВА ШКЕМБЕ ЧОРБА ОТ ГЪБИ КЛАДНИЦИ

Чорбата от гъби кладници е чудесен заместител на истинското шкембе. По нищо не отстъпва на класическата вкусна супа. Освен това се приготвя много по-бързо.


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
  • гъби кладници 300 г
  • краве масло 1/3 от пак.125 г
  • 3 равни суп.л.брашно
  • прясно мляко 1 ч.ч.
  • вода 3 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • лют пипер на люспи
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Измийте и отцедете гъбите. Отстрането пънчетата, защото са доста жилави. Нарежете гъбите на малки парченца. Разтопете масло в тенджерка, добавете гъбите, разбъркайте и ги задушете, докато останат на мазнина и поомекнат. Прибавете брашното и отново разбъркайте, за да не останат бучки. Добавете прясно мляко, вода, овкусете със сол, черен пипер и оставете чорбата да ври 15 минути. Щом чорбата е готова, запържете малко масло с 1 чаена лъжичка червен пипер и при поднасяне добавете към чорбата. Поръсете с люспи лют пипер. Да не забравим и счукан чесън с оцет, без която чорбата не може.
ВКУСНО!

















Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .



Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар