Чорбата от гъби кладници е чудесен заместител на истинското шкембе. По нищо не отстъпва на класическата вкусна супа. Освен това се приготвя много по-бързо.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- гъби кладници 300 г
- краве масло 1/3 от пак.125 г
- 3 равни суп.л.брашно
- прясно мляко 1 ч.ч.
- вода 3 ч.ч.
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- лют пипер на люспи
Измийте и отцедете гъбите. Отстрането пънчетата, защото са доста жилави. Нарежете гъбите на малки парченца. Разтопете масло в тенджерка, добавете гъбите, разбъркайте и ги задушете, докато останат на мазнина и поомекнат. Прибавете брашното и отново разбъркайте, за да не останат бучки. Добавете прясно мляко, вода, овкусете със сол, черен пипер и оставете чорбата да ври 15 минути. Щом чорбата е готова, запържете малко масло с 1 чаена лъжичка червен пипер и при поднасяне добавете към чорбата. Поръсете с люспи лют пипер. Да не забравим и счукан чесън с оцет, без която чорбата не може.
ВКУСНО!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар