ПРОДУКТИ:
# презрели домати
# чорбаджийски чушки
# олио
# сол
# аспирин
# магданоз
ПРИГОТВЯНЕ:
Точна рецепта за количеството домати и чушки няма.
Измиват се домати, чушки, магданоз.
Доматите се обелват. Нарязват се на кубчета и се прехвърлят в голям съд. Нарязват се чорбаджийските чушки на колелца, магданоза се наситнява. Смесват се с доматите. Посоляват се. Аспиринът се счуква и се прибавя към сместа. Готовата смес се измерва с кана, като на всеки литър се слагат по 4 аспирина. Избират се шишета с по широк отвор. Шишетата се пълнят с фуния, като се оставя един пръст разстояние до ръбчето. Доматите се притискат с вилица или дървено шишче, за да не остане въздух помежду тях. Отгоре се сипва се олио и се затварят с капачки. Така приготвената доматена салца се държи на хладно. Преди консумация олиото се отстранява и салцата се хапва с нарязана глава лук, парче сирене, една прекрасна и вкусна салатка през зимата.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар