неделя, 8 септември 2019 г.

ДОМАТЕНА САЛЦА С АСПИРИН

Тази рецепта я знам от моята майка, а тя от нейната. Простичка рецепта, с която приготвяме доматите в края на лятото. Ползват се с презрели домати, за да може лесно да се белят люспите им.






ПРОДУКТИ:

# презрели домати
# чорбаджийски чушки
# олио
# сол
# аспирин
# магданоз

ПРИГОТВЯНЕ:

Точна рецепта за количеството домати и чушки няма.
Измиват се домати, чушки, магданоз.
Доматите се  обелват. Нарязват се на кубчета и се прехвърлят в голям съд. Нарязват се чорбаджийските чушки на колелца, магданоза се наситнява. Смесват се с доматите. Посоляват се. Аспиринът се счуква и се прибавя към сместа. Готовата смес се измерва с кана, като на всеки литър се слагат по 4 аспирина. Избират се шишета с по широк отвор. Шишетата се пълнят с фуния, като се оставя един пръст разстояние до ръбчето. Доматите се притискат с вилица или дървено шишче, за да не остане въздух помежду тях. Отгоре се сипва се олио и се затварят с капачки. Така приготвената доматена салца се държи на хладно. Преди консумация олиото се отстранява и салцата се хапва с нарязана глава лук, парче сирене, една прекрасна и вкусна салатка през зимата.

ДОБЪР АПЕТИТ!






















Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .



Снимките от този блог са обект на авторско право.








Няма коментари:

Публикуване на коментар