сряда, 11 септември 2019 г.

СУШЕНИ СИНИ СЛИВИ

За първи път опитах да изсуша сини сливи. Получи се!
Как стана това описвам по-надолу.


Сушените сливи се измиват добре.
Подбират се здрави, узрели плодове. Нарязват се на две части, костилката се отстранява.
Нареждат се върху хартия и се оставят на открито и слънчево място.
Моите сушени сливи приготвих на остъклената ни тераса, на с отворени прозорци с мрежа. Ако сливите са на открито е добре да се покрият с тензух, за да не бъдат кацани от насекоми. Сливите се сушат се за 5,6 дни като от време на време се обръщат. Готови са, когато при пипане не се усеща влага по тях, а също и като се пуснат трябва да "тракат"върху твърда повърхност.Сливите се прибират за 24 часа във фризер. Така сушени сливите се съхраняват в стъклен буркан или в херметически затворен плик. Лично аз ги съхранявам в хладилник.
Ползвам ги при приготвянето на яхнии основно.
Опитайте и вие.





















Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .



Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар