Всяка трапеза не минава без тях!
ПРОДУКТИ:
чорбаджийски чушки 1.5 кг
магданоз 1/2 връзка
чесън 1 глава
Пикант фикс подправка на д-р Йоткер 1 пак.
вода 1.750 мл
винен оцет 300 мл
захар 150 г
ПРИГОТВЯНЕ:
Измиваме чушките.
Махаме дръжките, режем на 3 или четири части,
взависимост от големината им.
Обелваме чесъна, режем на парченца.
Пълним бурканите, като между чушките
слагаме чесън, а отгоре стръкче магданоз.
В тенджера на котлона завираме вода,
оцет, добавяме захар, съдържанието
на пакетчето с фикс и изчакваме да заври.
С врящата марина заливаме бурканите.
Затвяряме с капачки и обръщаме за 10 минути.
Прибираме на хладно и тъмно място.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Получиха ли се чушките?
ОтговорИзтриванеДа,станаха чудесни!
Изтриване