Без краставички не можем!
Ползвах рецепта от сайта на д-р"Йоткер", много сполучлива.
Миналата година я изпробвах с камби,
цветно зеле и моркови.
Дойде ред и на краставичките.
Промених рецептата на мой вкус.
Рецептата е с корнишони, но замених с краставички"Гергана" от нашата градинка.
Добавих моркови и стръкче магданоз,
вместо бял лук сложих червен.
ПРОДУКТИ:
краставички "Гергана" 1,5 кг
моркови 2 бр.
червен лук 1 глава
люти чушки 4 бр.
Пикант фикс подправка на д-р Йоткер 1 пакет
вода 1750 мл
винен оцет 300 мл
захар 150 г
магданоз 1/2 връзка
ПРИГОТВЯНЕ:
Измих зеленчуците.
Нарязах лука на елипси.
Краставичките и морковите с къдраво ножче.
Напълних бурканите, като между краставичките и
морковите сложих лук и по една люта чушка,
а най-отгоре китка магданоз.
В тенджера сложих да ври 1750 мл вода,
300 мл винен оцет, добавих 150 г захар
и съдържанието на пакетче Пикант.
Щом завря оставих 3 минути, като бърках непрекъснато.
Залях бурканите с врящата марина.
Затворих с капачки и обърнах надолу.
След това прибрах на тъмно и хладно място.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар