петък, 20 септември 2019 г.

ЯХНИЯ ОТ СВИНСКО МЕСО И ЗЕЛЕН ФАСУЛ




ПРОДУКТИ:
зелен фасул 500 г
патладжан 1 бр.
свинско бонфиле 1 бр.
червен лук  2 бр.
чесън 1 глава
домати 4 бр.
магданоз 1/2 връзка
растително масло
сол
черен пипер
червен пипер
царевично нишесте 1 суп.л.
вода 
ПРИГОТВЯНЕ:
За приготвянето на яхнията най-подходящи се сортовете 
райкин боб и рогач, които нямат силно развито лико. Патладжанът се нарязва на филийки,
 посолява се и се оставя настрана за половин час,
след което се измива и подсушава.
Зеленият фасул се очиства от връхчетата,
измива се и се нарязва напречно на 2,3 парчета.
Попарва се в гореща вода за няколко минути и се изважда.
Бонфилето се нарязва на хапки, след което се 
запържва в растителна мазнина, почти до пълна готовност. Добавя се нарязания лук и чесън,
след което заедно се задушават.
Смесва се с настърганите домати
патладжан и попарен фасул, добавя се топла вода. Овкусява се със сол,
черен и червен пипер,
слага се магданоз и се оставя да поври
 още десет минути, след което се сгъстява с лъжица царевично нишесте.
Сервира се с нарязан магданоз.
Кисело мляко по желание.

ДОБЪР АПЕТИТ!





  Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                 за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар