ПРОДУКТИ:
зелен фасул 500 г
патладжан 1 бр.
свинско бонфиле 1 бр.
червен лук 2 бр.
чесън 1 глава
домати 4 бр.
магданоз 1/2 връзка
растително масло
сол
черен пипер
червен пипер
царевично нишесте 1 суп.л.
вода
ПРИГОТВЯНЕ:
За приготвянето на яхнията най-подходящи се сортовете
райкин боб и рогач, които нямат силно развито лико. Патладжанът се нарязва на филийки,
посолява се и се оставя настрана за половин час,
след което се измива и подсушава.
Зеленият фасул се очиства от връхчетата,
измива се и се нарязва напречно на 2,3 парчета.
Попарва се в гореща вода за няколко минути и се изважда.
Бонфилето се нарязва на хапки, след което се
запържва в растителна мазнина, почти до пълна готовност. Добавя се нарязания лук и чесън,
след което заедно се задушават.
Смесва се с настърганите домати
патладжан и попарен фасул, добавя се топла вода. Овкусява се със сол,
черен и червен пипер,
слага се магданоз и се оставя да поври
още десет минути, след което се сгъстява с лъжица царевично нишесте.
Сервира се с нарязан магданоз.
Кисело мляко по желание.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар