Богата, вкусна и апетитна яхния!
Взаимствах идеята от Лора и Стоян,
които я сготвиха със свинско месо.
Експериментирах с пилешко месо.
Доволни сме от резултата.
ПРОДУКТИ:
пилешки бутчета 2 бр.
пилешки дробчета 500 г
лук 3 глави
чесън 2 глави
доматено пюре 2 суп.л.
брашно 2 суп л.
олио
сол
черен пипер
червен пипер
майорана или риган
ПРИГОТВЯНЕ:
Сваряват се две пилешки бутчета и се обезкостяват.
Прецежда се бульона.
Кожите се отстраняват.
Пилешките дробчета се попарват,
измиват се със студена вода и се отцеждат.
Лукът се нарязва на полумесеци,
а чесънът се пресова.
Запържва се лука, слага се чесъна,
добавя се пилешко месо и дробчета.
Готви се 5,6 минути.
Сипва се пюре,
част от сварения бульон,
овкусява се с изброените подправки.
Яхнията се готви още 10 минути,
на слаб котлон.
В тиган се запържва брашното до кремав цвят,
добавя се останалия бульон и се разбърква с тел.
Щом се сгъсти се изсипва в тенджерката.
Готви се още 10 минути.
Отделно се сваряват картофи
/предварително обелени/ в подсолена вода.
Ястието се поднася в чиния, като върху част от картофките се изсипва готовата вкусна яхния.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни
за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
"Моят вкус" https://mytasted.blogspot.com/b/post-preview?token ,
а също да посетите фейсбук страниците ми:"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар