понеделник, 2 септември 2019 г.

ЯХНИЯ С ПИЛЕШКО МЕСО И ДРОБЧЕТА

Богата, вкусна и апетитна яхния!
Взаимствах идеята от Лора и Стоян, 
които я сготвиха със свинско месо. 
Експериментирах с пилешко месо. 
Доволни сме от резултата.



ПРОДУКТИ:

пилешки бутчета 2 бр.
пилешки дробчета 500 г
лук 3 глави
чесън 2 глави
доматено пюре 2 суп.л.
брашно 2 суп л.
олио
сол
черен пипер
червен пипер
майорана или риган

ПРИГОТВЯНЕ:

Сваряват се две пилешки бутчета и се обезкостяват.
Прецежда се бульона.
Кожите се отстраняват.
Пилешките дробчета се попарват,
измиват се със студена вода и се отцеждат.
Лукът се нарязва на полумесеци,
а чесънът се пресова.
Запържва се лука, слага се чесъна,
добавя се  пилешко месо и дробчета.
Готви се 5,6 минути.
Сипва се пюре
част от сварения бульон, 
овкусява се с изброените подправки.
 Яхнията се готви още 10 минути,
 на слаб котлон.
В тиган се запържва брашното до кремав цвят,
добавя се останалия бульон и се разбърква с тел.
Щом се сгъсти се изсипва в тенджерката.
Готви се още 10 минути.
Отделно се сваряват картофи
/предварително обелени/ в подсолена вода.
Ястието се поднася  в чиния, като  върху част от картофките се изсипва готовата вкусна яхния.

ДОБЪР АПЕТИТ!






Ако са ви допаднали моите простички и лесни

                      за приготвяни рецепти                  

може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също да посетите  фейсбук страниците ми:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

"Кухня за всеки" 

https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.




Няма коментари:

Публикуване на коментар