Едно от най-обичаните и харесвани ястия у нас!
Вкусна класика!
ПРОДУКТИ:
картофи 1 кг
свинско мляно месо 600 г
моркови 2 бр.
лук 1 глава
чушка 1 бр.
домат 1 бр.
олио
сол
чубрица
черен пипер
червен пипер
и още:
за застройката:
яйца 2 бр.
брашно 3 суп.л.
кисело мляко 400 г
кашкавал 50 г
ПРИГОТВЯНЕ:
Обичам да готвя мусаката в огромен тиган,
после да запека и залея, и да стане с пухкава коричка.
Нарязвам зеленчуците.
Задушавам лука.
Добавям чушката и моркова, като омекнат
прибавям каймата.
Щом стане на трохи добавям настърган домат,
поръсвам със сол,
черен пипер, червен пипер, чубрица.
След като доматът изври прибавям картофите, предварително нарязани на кубчета,
2 чаени чаши топла вода и оставям да се готви.
Прехвърлям в тава и допичам.
Приготвям заливка с 2 яйца, 3 суп.л. брашно и
400 г кисело мляко.
Настъргвам кашкавал на едро.
Запичам до златиста коричка на мусаката.
Поднасям с таратор и чесън.
ВКУСНО!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар