петък, 13 септември 2019 г.

ВКУСНИ ПЪРЖОЛКИ СЪС СОС "ВЕЛУТЕ"

Велуте- кадифен.


ПРОДУКТИ:

  • месо от свински бут
  • сол
  • лимон/1 суп.л.изцеден сок/
  • черен пипер
  • брашно/царевично нишесте/ 1 суп.л.
  • бучка масло
  • олио 1 ч.л.
  • чесън 2 скилидки пресовани
  • мащерка стръкче
  • телешки/пилешки/ бульон 1и1/2 ч.ч 
ПРИГОТВЯНЕ:

Пържолките се начукват, поръсват със сол и черен пипер
и се оставят настрана, да си поемат подправките.
Поставят се в тиган с малко мазнина и се пържат от двете страни.
Разтопете маслото, заедно с малко олио, 
на средна степен на котлона.
Добавете чесън, брашно, бъркат се с телена бъркалка,
за да стане сосът гладък. 
Още по-добре е да се ползва царевично или пшенично нишесте, вместо брашно.
Прибавете 1 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок.
Постепенно добавете телешки или пилешки бульон.
След като заври, гответе 5 минути, докато се сгъсти.
Преди да се свали от котлона овкусете със сол, черен пипер, стръкче мащерка.
След като сосът е готов, пържолките се пускат в него и се оставят за 2,3 минути, да се смесят вкусовете.
Поднасят се залети с вкусния кадифен сос.
ДОБЪР АПЕТИТ!

Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .



Снимките от този блог са обект на авторско право.



Няма коментари:

Публикуване на коментар