- месо от свински бут
- сол
- лимон/1 суп.л.изцеден сок/
- черен пипер
- брашно/царевично нишесте/ 1 суп.л.
- бучка масло
- олио 1 ч.л.
- чесън 2 скилидки пресовани
- мащерка стръкче
- телешки/пилешки/ бульон 1и1/2 ч.ч
Пържолките се начукват, поръсват със сол и черен пипер
и се оставят настрана, да си поемат подправките.
Поставят се в тиган с малко мазнина и се пържат от двете страни.
Разтопете маслото, заедно с малко олио,
на средна степен на котлона.
Добавете чесън, брашно, бъркат се с телена бъркалка,
за да стане сосът гладък.
Още по-добре е да се ползва царевично или пшенично нишесте, вместо брашно.
Прибавете 1 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок.
Постепенно добавете телешки или пилешки бульон.
След като заври, гответе 5 минути, докато се сгъсти.
Преди да се свали от котлона овкусете със сол, черен пипер, стръкче мащерка.
След като сосът е готов, пържолките се пускат в него и се оставят за 2,3 минути, да се смесят вкусовете.
Поднасят се залети с вкусния кадифен сос.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар