понеделник, 12 август 2019 г.

ВИНЕН КЕБАП С ГЪБИ

Знаете ли, че вкусният винен кебап се приготвя от хубаво свинско месо, което трябва де е свежо, крехко, да няма ципи.
Обикновено се приготвя от крехко бон филе, което ни гарантира по бързо приготвяне и по деликатен вкус на самото ястие. 
Ето как приготвих тази вкусна гозба за моето семейство.




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

❎свинско месо /бон филе/ 700 г
❎лук 1 глава
❎гъби печурки 200 г
❎бяло вино 1 ч.ч.
❎олио
❎доматен сок 1 ч.ч.
❎сол
❎млян черен пипер
❎черен пипер на зърна
❎риган/може мащерка/
❎червен пипер
❎дафинов лист
❎брашно 1 суп.л.

ПРИГОТВЯНЕ:
Нарязваме месото на хапки.
Запържваме в тиган до зачервяване. Прибавяме наситнения лук и ситно нарязаните гъби. Овкусяваме със сол, черен и червен пипер, риган, слагаме дафинов лист. Добавяме вино, малко топла вода и задушаваме под капак. Прибавяме 1 ч.ч. доматен сок. Оставяме ястието да поври до желаната гъстота. Размиваме 1 супена лъжица брашно с малко вода и сгъстяваме кебапа.Сервираме с топка задушен ориз със зеленчуци, а може и картофено пюре.




 ДОБЪР АПЕТИТ:


Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .



Снимките от този блог са обект на авторско право.



Няма коментари:

Публикуване на коментар