понеделник, 12 август 2019 г.

СЕЛСКИ ТУТМАНИК




ПРОДУКТИ:

за тестото:
# брашно 700 г
# захар 2 суп.л.
# сол 1/2ч.л.
# олио 2 суп.л.
# суха мая 1 пак.
# вода 500 мл

И още:

# сирене 100-150 г
# яйца 2 бр.
# 2, 3 суп.л. кисело мляко

ПРИГОТВЯНЕ:

Част от брашното( 4 ч.ч.) се изсипва в купа и към нея се прибавя суха мая.Постепенно се налива вода( хладка),слага се сол,захар в посочените количества.Разбъркайте с лъжица,след което добавете останалото брашно.Готовото тесто се слага в купа и покрива,за да втаса.След това се поръсва с брашно и се оформя на два фитила.Те се разрязват на хапки,които се омазняват и се подреждат в тава.Помежду тях се ръси сирене.Покрива се с кърпа и се изчаква да втаса.След това се разбиват яйцата и се смесват с млякото.С тази смес се залива тутманика и се слага да се пече в загрята фурна на 180 градуса,за около 40-50 минути.
Хапваме го под асмата.
Добър апетит!









Може да посетите моите  фейсбук страници:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.





2 коментара:

  1. Изглежда лесно. Имам продуктите и мога да се пробвам. Колко дълго требва да втасва??

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е лесно е.Щом удвои обема си е готово.Втасва още веднъж след това.Добре е помещението да е топло.Така се ускорява времето на втасване.Успех!

      Изтриване