ПРОДУКТИ:
за тестото:
# брашно 700 г
# захар 2 суп.л.
# сол 1/2ч.л.
# олио 2 суп.л.
# суха мая 1 пак.
# вода 500 мл
И още:
# сирене 100-150 г
# яйца 2 бр.
# 2, 3 суп.л. кисело мляко
ПРИГОТВЯНЕ:
Част от брашното( 4 ч.ч.) се изсипва в купа и към нея се прибавя суха мая.Постепенно се налива вода( хладка),слага се сол,захар в посочените количества.Разбъркайте с лъжица,след което добавете останалото брашно.Готовото тесто се слага в купа и покрива,за да втаса.След това се поръсва с брашно и се оформя на два фитила.Те се разрязват на хапки,които се омазняват и се подреждат в тава.Помежду тях се ръси сирене.Покрива се с кърпа и се изчаква да втаса.След това се разбиват яйцата и се смесват с млякото.С тази смес се залива тутманика и се слага да се пече в загрята фурна на 180 градуса,за около 40-50 минути.
Хапваме го под асмата.
Добър апетит!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Изглежда лесно. Имам продуктите и мога да се пробвам. Колко дълго требва да втасва??
ОтговорИзтриванеТака е лесно е.Щом удвои обема си е готово.Втасва още веднъж след това.Добре е помещението да е топло.Така се ускорява времето на втасване.Успех!
Изтриване