- чушки долма 10 бр.
- кайма смес 500 г
- ориз 100 г
- пресен домат 1 бр.+ 2 бр. за соса
- морков 1 бр.
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- копър клонка
- чубрица 1/2 ч.л.
- магданоз 1/4 връзка
- целина клонка
- пшенично нишесте 1 суп.л.
Първата стъпка е приготвяне на плънката. Нарежете лука и задушете, добавете морков, който сме настъргали. Следва каймата. Бъркайте докато стане на трохи. Прибавете домат, нарязан на кубчета и овкусете със сол, черен и червен пипер, чубрица.Сипете ориза и бъркайте да не загори, трябва да стане стъклен. Добавете чаша вода и изчакайте до поемане на течността. Прибавете магданоз и копър.
Почистете чушките и леко надупчете. Посолете отвътре.
Напълнете ги с плънката и сложете капачета.
Прехвърлете в тава. Налейте вода до средата на чушките. Смелете 2 бр. домати на блендера и сипете в тавата. Поставете тавата в предварително загрята фурна. Печете 40-50 минути на 200 градуса. След като чушките са готови, сосът се сгъстява с 1 суп.л. пшенично нишесте.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар