вторник, 13 август 2019 г.

КРЕМ КАРАМЕЛ С КОЗУНАК








ПРОДУКТИ:
  • прясно мляко 1 л
  • козунак
  • яйца 8 бр.
  • захар 1 ч.ч.
  • ванилия 2 бр.
за карамела 
  • захар 1/2 ч.ч.
ПРИГОТВЯНЕ:

Карамелизира се 1/2 ч.ч. захар и се изсипва във формата, в която ще се пече. Аз ползвах кексова форма, с повдигащ се ринг. Козунакът трябва да е поизсъхнал. Нарязва се на филии, дебели 1 см. Нарежда се върху карамела, на два реда. Млякото се затопля и се прибавя захарта. Бърка се, докато се разтвори. Яйцата се разбиват, добавя се охладено млякото, ванилиите и разбъркването  продължава.  
Сместа се изсипва с черпак постепенно върху козунака, като се изчаква да попие. И така до поемане на цялата смес. Кексовата форма се поставя на водна баня, в тава и сладкишът се пече за един час, на 150 градуса. За този интервал на печене долях 3 пъти вода в тавата.
Този сладкиш може да се приготви с кроасани, а също и с изостанала млечна баница.
ДОБЪР АПЕТИТ!

















Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .



Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар