сряда, 14 август 2019 г.

БАБИНАТА МИЛИНКА

  

ПРОДУКТИ:

За активиране на маята:
мая 1 кубче
захар 1 с.л.
Сол 1 щипка
брашно 4 суп.л.
Вода 4 суп.л.

за тестото:

яйце 1 бр.
кисело мляко 4 суп.л.
сол 1ч.л.
вода 1 ч.ч.
Брашно около 500 г
масло 1/2 пакет от 125 г
Сирене 150 г
яйца 2 бр.
Галета за поръсване

ПРИГОВЯНЕ:

Маята се активира, като се размачква в купа, заедно с 1 суп.л.захар, щипка сол, вода 4 суп.л, брашно 4 суп.л. Сиренето се нарошава и се смесва с разбитите яйца и кисело мляко. Оставя се настрана. В брашното се прави кладенче и в него се сипва шупналата мая, яйце, сол и вода. Замесва се меко тесто. Слага се в купа, покрива се с кърпа и се оставя да втаса. Щом втаса тестото, от него се късат топчета, колкото пинпонг. Всяко топче се потапя в разтопено масло и се реди в тава, върху хартия за печене. Отгоре се залива с плънката, приготвена от разбитите яйца, сирене и кисело мляко. Наръсва се с галета. Оставя се да втаса. Милинката се пече на 170 грасуса, за 40 -50 минути.

Добър апетит!









Може да посетите моите  фейсбук страници:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар