Кралските скариди са едни от най-вкусните морски дарове, които все по-често навлизат в трапезата на българина.
Има различни начини за приготвянето им. Предлагам ви кралски скариди с чесън, копър и бяло вино, на тиган.
Бързо, лесно, вкусно!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- кралски скариди 400 г
- чесън 5,6 скилиди
- бяло вино 100 мл
- сокът на 1 лимон
- бира 1/2 ч.ч.
- масло 100 г
- сол
- черен пипер
- копър
- магданоз и лимон за украса
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Скаридите се сваряват в 1/2 ч.ч.бира.
Почистват се, като се отстранява главата, пипалцата, обвивката, а също и една черна жилка, намираща се на гърба, която нагарча, ако не е добре почистена.Това се прави с остър нож.Така почистените скариди се изплакват в студена вода и се подсушават с домакинска хартия.
В дълбок тиган се сгорещява 100 г масло с малко олио.Чесънът се нарязва на ситно или се пресова и се запържва в маслото. Добавят се скаридите, бяло вино, копър, сокът на един лимон. Подправят се със сол и черен пипер. Скаридите се бъркат с дървена лъжица.
Гарнират се с пресен магданоз и резени лимон.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар