вторник, 6 август 2019 г.

ЧЕСНОВИ КРАЛСКИ СКАРИДИ

Кралските скариди са едни от най-вкусните морски дарове, които все по-често навлизат в трапезата на българина.
Има различни начини за приготвянето им. Предлагам ви кралски скариди с чесън, копър и бяло вино, на тиган.
Бързо, лесно, вкусно!







НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
  • кралски скариди 400 г
  • чесън 5,6 скилиди
  • бяло вино 100 мл
  • сокът на 1 лимон
  • бира 1/2 ч.ч.
  • масло 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • копър
  • магданоз и лимон за украса
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Скаридите се сваряват в 1/2 ч.ч.бира.
Почистват се, като се отстранява главата, пипалцата, обвивката, а също и една черна жилка, намираща се на гърба, която нагарча, ако не е добре почистена.Това се прави с остър нож.Така почистените скариди се изплакват в студена вода и се подсушават с домакинска хартия. 
В дълбок тиган се сгорещява 100 г масло с малко олио.Чесънът се нарязва на ситно или се пресова и се запържва в маслото. Добавят се скаридите, бяло вино, копър, сокът на един лимон. Подправят се със сол и черен пипер. Скаридите се бъркат с дървена лъжица.
Гарнират се с пресен магданоз и резени лимон.

ДОБЪР АПЕТИТ!







Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар