Традиционната странджанска кухня е изключително лесна и разнообразна.
Днес избрах да ви представя една лятна странджанска манджа, с която направо си облизвате пръстите. Нарича се харманска, още "арманска" манджа от местните жители.
Харманската манджа е вид яхния, която се приготвя само с три съставки лук, чушки, домати. Добавя се още олио, брашно, вода, сол и магданоз.
ПРОДУКТИ:
- лук 3, 4 глави
- чушки 5, 6 бр.
- домати 4, 5 бр.
- брашно 1 ч.л.
- вода 1 ч.ч.
- магданоз
ПРИГОТВЯНЕ:
Лукът се нарязва и запържва в мазнина. Прибавят се нарязаните чушки и щом омекнат се добавят доматите, които са предварително обелени и нарязани. Заливат се с 1 ч.ч. топла вода. Посолява се и се оставя да ври. Накрая се размива малко брашно, което да обере сока на доматите. Сервира се поръсено с магданоз.
Ние обичаме доста магданоз, затова си позволих да отрупам чинията с тази вкусна зеления.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар