Сладкото от сини сливи е любимо на много хора.
Особено като е с цели плодове. Приготвя се за рекордно кратко време, без стерилизиране и запазване на витамините и цвета на плодовете, благодарение на пектина, помагащ за бързото желиране без дълго варене.
ПРОДУКТИ:
- сини сливи 1 кг
- захар 0.500 кг
- гелфикс 1 пак.
Ползвам добре узрели, сладки сини сливи.
Сливите се измиват и се подсушават с домакинска хартия. Разполовяват се. Премахват се костилките. Слагат се в тенджера. Добавката за консервиране /гелфикс/ се смесва с 2 суп.л. захар и се прибавя към плода. Загрява се до кипване. След завиране се прибавя останалата захар и се разбърква. Пяна не се образува. Сладкото се вари 5 минути и още докато е топло се разсипва в бурканчета. Затваря се с капачки и обръща надолу.
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар