събота, 3 август 2019 г.

ЛЮТЕНИЦА С ТИКВИЧКИ


ПРОДУКТИ:
  • тиквички 3 бр.
  • домати 1,5 кг
  • моркови 4 бр.
  • червени чушки 2 бр.
  • зелени чушки 6 бр.
  • чесън 2 скилиди
  • сол 
  • олио 1ч.ч.
  • кимион
  • черен пипер млян
  • балсамов оцет 1 суп.л.
  • магданоз
ПРИГОТВЯНЕ:

Обелваме тиквичките и нарязваме на тънко. Слагаме ги върху хартия за печене, заедно със зелените чушки. Поливаме ги със струйка олио и запичаме.
Обелваме морковите и ги оставяме да поврат  за 10 минути във вода, заедно с червените чушки, които са с махнати семеници и нарязани на едро.
Срязваме доматите на кръст в долната им част и попарваме за 2, 3 минутки в гореща вода.
Обелваме ги и смиламе в блендер.
Изсипваме в тава, където се пекат до сгъстяване /както е показано на снимката/.
Щом морковите и чушките омекнат, се отцеждат и смилат.
Смилат се и изпечените тиквички, чесън и обелените зелени чушки.
Смесват се с доматите, като се добавят моркови и червени чушки. Овкусява се със сол, черен пипер, кимион, балсамов оцет, прибавя се олио и се бърка във фурната, до усвояване на олиото от сместта.
Готовата лютеничка прави пътека в тавата. Може да се поръси с магданоз, който обича.
Тази лютеница е перфектна на вкус и вид.
Разбира се всеки може да експериментира, спрямо своя вкус.
ДОБЪР АПЕТИТ!

                            











Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти 
може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също и да посетите фейсбук страницата:

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар